Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Creates
17-6-2024 - 3 min

Stagiair aan het woord - Widhia

Bij Creates is er een plek voor iedereen die gedreven en gepassioneerd is over hun vakgebied. Onze stagiair Widhia vertelt over haar ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan tijdens haar data-stage bij Creates.

Passie en professionaliteit

Volgens Widhia is een Creator iemand met passie voor data, gedreven, collegiaal en professioneel. "Wat ik heb gemerkt tijdens mijn stage is dat iedereen behulpzaam, toegankelijk en benaderbaar is. Iedereen is heel goed in wat zij doen en vindt het ook echt leuk wat ze doen."

Kiezen voor Creates

Tijdens bedrijvenmarkt op school ontmoette Widhia vertegenwoordigers van Creates en Caesar. "Wat me opviel was dat Creates er echt uitsprong, toegankelijk en met oprechte interesse.” Widhia koos uiteindelijk voor Creates vanwege hun unieke benadering en open communicatie.

De cultuur bij Creates is informeel en iedereen staat open om te helpen. "We hebben elke maand een teamdag zodat je binding houdt met collega’s.”

Een perfecte werkdag

Widhia beschrijft haar ideale dag bij Creates als volgt: "Ik rij mee met een collega en kom vervolgens binnen op kantoor. De dag begint vroeg met gezellige gesprekken en we praten bij over het weekend of bijvoorbeeld vakanties. Ik heb een begeleidingsmoment met Arjan en een presentatie tijdens de lunch, die altijd goed verzorgd is. Verder werk ik aan de producten die ik ga opleveren en krijg ik hulp van collega’s bij het verfijnen van het framework."

Uitdagingen en oplossingen

Een minder goede dag voor Widhia was toen ze nog niet precies wist wat de scope van haar opdracht was en er veel onduidelijkheden waren. "Ik kan daar nog wel eens door ontmoedigd worden. Gelukkig kon ik terecht bij mijn begeleider en docent op school, wat veel verduidelijking bracht. Ook was Bob hierbij een grote hulp.”

Trots op prestaties

Het meest trots is Widhia op haar presentatie over Power BI governance. "Het werd positief ontvangen en ik gebruikte een persoonlijke anekdote. "De richtlijnen zijn handig, zelfs als ongeschreven regels. Iedereen herkende zich erin." Haar werk aan het Power BI framework, dat best practices en richtlijnen omvat voor consultants bij klanten, werd zeer gewaardeerd en kan als startpunt dienen bij toekomstige implementaties.

Waardevolle begeleiding Power BI Consultant Arjan, haar begeleider, is heel positief en benaderbaar. "We hadden wekelijks een vast moment voor begeleiding en ik kon hem altijd tussendoor vragen stellen.”

Na haar stage heeft Widhia nog geen concrete plannen, behalve eerst genieten van een welverdiende vakantie. Inmiddels heeft ze haar eindassessment gehad op school. “Met trots mag ik dan ook mededelen dat ik vorig week ben geslaagd en mijn stage heb afgerond met een 8,5!”

Over de schrijver

Creates
Contact

Nog meer Creators aan het woord