Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Ontdek de Kracht van Power BI

Datavisualisatie tool van Microsoft

Wat is Power BI?

Power BI is een handige tool waarmee je gegevens op een eenvoudige en visuele manier kunt begrijpen en presenteren. Stel je voor dat je veel informatie hebt, zoals cijfers en feiten, en je wilt die begrijpen en aan anderen laten zien. Met Power BI kun je die gegevens invoeren en ze worden automatisch omgezet in duidelijke grafieken en tabellen. Het helpt je om snel inzicht te krijgen in wat de cijfers eigenlijk betekenen, zodat je betere beslissingen kunt nemen en anderen kunt laten zien wat je hebt ontdekt. Het maakt complexe gegevens begrijpelijk en toegankelijk.

De ware kracht van Power BI ligt in zijn vermogen om complexe gegevens om te zetten in begrijpelijke, visuele inzichten. Met aantrekkelijke grafieken, kaarten en tabellen maakt Power BI gegevens begrijpelijk voor iedereen, ongeacht hun technische achtergrond. Het stelt gebruikers in staat om diep in de gegevens te duiken, trends te ontdekken en snel te reageren op veranderende omstandigheden. Bovendien maakt de toegankelijkheid op verschillende apparaten en schaalbaarheid het een waardevolle tool voor zowel kleine teams als grote ondernemingen. Power BI transformeert gegevens in krachtige inzichten, wat leidt tot betere besluitvorming en verbeterde bedrijfsprestaties.

Gratis Power BI downloaden

Ontdek de revolutie in gegevensanalyse met Power BI! Download vandaag nog onze gratis Power BI Desktop en ontgrendel de kracht van visuele inzichten en gegevensverhalen. Of je nu gegevensanalist, bedrijfsleider, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat je gegevens te bieden hebben, Power BI is de sleutel tot slimmere besluitvorming en een dieper begrip van je gegevens.

Download nu

Power Bi design voor betere adoptie

Datavisualisatie & Storytelling

In Power BI heb je diverse mogelijkheden om gegevens visueel aantrekkelijk weer te geven. Je kunt verschillende soorten grafieken gebruiken, zoals staafdiagrammen, lijndiagrammen en cirkeldiagrammen, om trends en verhoudingen te tonen. Kaarten laten je geografische gegevens verkennen, terwijl tabellen en matrices gedetailleerde informatie presenteren. Treemaps en heatmaps bieden inzicht in hiërarchieën en dichtheid van gegevens. Scatter plots en bubble charts visualiseren relaties tussen variabelen, en vormen en afbeeldingen voegen een creatief element toe aan je rapporten.

Daarnaast kun je Key Performance Indicators (KPI's) tonen met speciale kaarten en zelfs aangepaste visuals toevoegen om aan specifieke behoeften te voldoen. Deze diversiteit aan datavisualisatiemogelijkheden in Power BI stelt gebruikers in staat om op een effectieve en begrijpelijke manier inzichten te communiceren.

 

Report design & User Experience

In Power BI is het ontwerpen van de interface een proces waarbij je de structuur en presentatie van je gegevens bepaalt. Met Power BI Desktop kun je rapportpagina's maken en deze vormgeven door visuals, zoals grafieken en tabellen, te positioneren. Het ontwerpen omvat het bepalen van de pagina-indeling, het kiezen van geschikte visuals en het aanpassen van kleuren en stijlen voor een effectieve visuele weergave.

Daarnaast kun je filters instellen en interactiviteit toevoegen om gebruikers in staat te stellen de gegevens te verkennen. Achtergronden en thema's dragen bij aan de esthetiek van het rapport, terwijl tekstvakken en titels context toevoegen. Het uiteindelijke doel van het interfaceontwerp is om een rapport te creëren dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken voor eindgebruikers, waardoor effectieve communicatie van inzichten mogelijk is.

DOELGROEP POWER BI

Power BI wordt wereldwijd door verschillende groepen gebruikers toegepast. Bedrijven en organisaties maken gebruik van Power BI om gegevens te analyseren en besluitvorming te ondersteunen. Gegevensanalisten gebruiken de krachtige analysefuncties van Power BI om diepgaande inzichten te verkrijgen.

IT-professionals spelen een rol bij de implementatie en het beheer van Power BI in organisaties. Executives en managers vertrouwen op Power BI-rapporten en dashboards om snel inzicht te krijgen in bedrijfsprestaties.

Professionals benutten Power BI voor analyse van zakelijke gegevens. Onderwijsinstellingen maken gebruik van Power BI voor gegevensanalyse op het gebied van studentenprestaties en financiën. Over het algemeen is Power BI een veelzijdige tool die wordt gebruikt door een breed scala aan gebruikers in verschillende sectoren.

Belangrijke onderdelen in Power BI

Power BI biedt diverse voordelen en functionaliteiten die de meerwaarde ervan benadrukken voor organisaties die streven naar betere gegevensanalyse en besluitvorming. Enkele belangrijke aspecten en voordelen van Power BI lees je hier onder.

Power BI App

In het algemeen kunnen organisaties Power BI-apps maken om specifieke rapporten, dashboards en gegevenssets te delen met hun medewerkers. 

Power BI datasets

Een Power BI-dataset is als een digitale spreadsheet waarin je bedrijfsgegevens organiseert. Het bevat tabellen met informatie, zoals verkoopcijfers, klantgegevens of voorraadniveaus. Deze dataset vormt de basis voor het maken van rapporten en dashboards

Power BI datamodel

Het Power BI-datamodel is als een slimme bibliotheek voor je gegevens. Het organiseert en verbindt verschillende soorten informatie, zoals tabellen, grafieken en andere gegevensbronnen, in één overzichtelijke structuur.

Power BI Datawarehouse

Door verbinding te maken met een datawarehouse kan Power BI grotere datasets verwerken en complexere analyses uitvoeren. Het stelt gebruikers in staat om krachtige rapporten en dashboards te maken op basis van gegevens die centraal zijn opgeslagen in het datawarehouse. 

Paginated rapportages

Power BI is een krachtige tool voor rapportage en business intelligence dashboards die je helpen om gegevens op een visueel aantrekkelijke manier te begrijpen. Ook design en huisstijl zijn onderdeel van de mogelijkheden binnen Power BI.

1200Px New Power BI Logo.Svg

Data visualisatie met Microsoft Power BI

Het vermogen om gegevens te begrijpen en er inzichten uit te halen, is een essentiële vaardigheid geworden in de moderne zakelijke wereld. Het verzamelen van gegevens is één ding, maar het kunnen omzetten van deze gegevens in bruikbare informatie is wat bedrijven helpt versnellen op het gebied van data gedreven werken. Dit is waar Microsoft Power BI in beeld komt.

Meer over Data visualisatie

 

 

 

Waarom Power BI?

Ontdek de kracht van gegevensanalyse zonder kosten! Power BI Desktop, een robuuste en intuïtieve tool, staat volledig gratis tot je beschikking. Met deze software kun je moeiteloos gegevens omzetten in visueel boeiende rapporten en dashboards

  • Eenvoudig te Gebruiken: Power BI heeft een intuïtieve interface waardoor gebruikers, zelfs zonder diepgaande technische kennis, snel aan de slag kunnen met het analyseren en visualiseren van gegevens.

  • Krachtige Visualisaties: Het platform biedt een breed scala aan visuele elementen, zoals grafieken, kaarten en tabellen, waarmee gegevens op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier kunnen worden weergegeven.

  • Gegevensintegratie: Power BI kan gegevens uit verschillende bronnen integreren, zowel lokaal als in de cloud. Dit maakt het mogelijk om een holistisch beeld van de gegevens te krijgen, ongeacht waar ze zich bevinden.

  • Interactiviteit: Gebruikers kunnen interactieve rapporten en dashboards maken, waardoor ze in staat zijn om dieper in de gegevens te duiken en specifieke informatie te verkennen door te filteren, te sorteren en te boren.

  • Schaalbaarheid: Het is geschikt voor zowel kleine teams als grote ondernemingen. Power BI kan worden geschaald om aan de groeiende behoeften van een organisatie te voldoen.

 

 

Power BI prijzen 2024

Power BI biedt verschillende prijsopties, afhankelijk van de behoeften van individuele gebruikers, kleine teams of grotere ondernemingen. Hier zijn de belangrijkste prijsniveaus.

Power BI Pro
Per gebruiker
€ 9,40
Per gebruiker/maand
Dit is een abonnement voor individuele gebruikers en biedt extra mogelijkheden, zoals samenwerking, het delen van rapporten en dashboards, en geavanceerdere beveiligingsopties. Power BI Pro vereist een maandelijkse of jaarlijkse betaling per gebruiker.
Power BI Premium per User
Per gebruiker
€ 18,70
Per gebruiker/maand
In aanvulling op Power BI Premium, biedt Power BI Premium per User een meer betaalbare optie voor individuele gebruikers. Het combineert de voordelen van Power BI Pro en Power BI Premium en wordt geprijsd op basis van een maandelijkse of jaarlijkse betaling per gebruiker.

Storytelling in Power BI

Storytelling in Power BI voegt een menselijk element toe aan je gegevensanalyses door middel van een samenhangend verhaal. Het gaat niet alleen om het presenteren van feiten, maar om het creëren van een narratieve structuur die de kijker meeneemt door de analyse. Dit helpt de context en betekenis van de gegevens duidelijker te maken.

In storytelling begin je met het introduceren van het onderwerp van je analyse, gevolgd door een logische volgorde in de presentatie van de gegevens. Visuele elementen zoals grafieken en diagrammen worden gebruikt om het verhaal te ondersteunen, terwijl interactieve functies zoals slicers en filters de kijker in staat stellen zelf te ontdekken. Het doel is om je analyse af te sluiten met een duidelijke conclusie die de onthullingen van de gegevens samenvat en mogelijke acties identificeert.

Storytelling in Power BI maakt gegevens toegankelijker en begrijpelijker voor een breder publiek, stimuleert de betrokkenheid van het publiek en vergemakkelijkt effectieve besluitvorming. Het transformeert droge cijfers in een overtuigend verhaal dat impact heeft.

power bi storytelling
Provincie Gelderland

Maar over hoeveel projecten gaat het eigenlijk? En met welke partners in welke andere Europese regio’s werken de Gelderse partners samen? Táblo is een Power BI applicatie die antwoord geeft op deze vragen. Reinier Zweers is erg blij over het proces en de applicatie die samen met Arjan Brandwijk van Creates is gebouwd.

Provincie Gelderland
Grip op projecten met Power BI expertise van Creates

 

Download Power BI

Na het invullen van onderstaand formulier ontvang je een gratis downloadlink voor Microsoft Power BI Desktop.
Ben je klaar om je data tot leven te brengen en krachtige inzichten te verkrijgen?

Reden van download: *
*Je ingevulde formulier wordt uitsluitend gebruikt voor het beoogde doel dat is aangegeven op het formulier zelf. Daarnaast voegen we je e-mailadres toe aan onze mailinglijst en sturen we je eens per maand een nieuwsbrief met inspirerende content.  We delen jouw gegevens nooit met derden zonder jouw expliciete toestemming, tenzij dit wettelijk vereist is.