Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Microsoft Fabric

Dossier

Dossier: Alles over Microsoft Fabric

Zitten we nog in the age of data? Of zijn we al in the age of AI beland? Een ding is zeker, het draait op dit moment vooral om data en Artificial Intelligence (AI). Smart data platformen, moderne data platformen, data visualisatie.

Organisaties doen er alles aan tijdig op basis van feiten de juiste besluiten te nemen. En daar is naast de juiste visie, compententies, governance ook technologie nodig. Microsoft is hierin marktleider en loopt voor met hun nieuwe Microsoft Fabric platform. Microsoft Fabric is het alles-in-een AI-gedreven dataplatform. In dit dossier hebben we de belangrijkste informatie en inzichten voor jou verzameld. Over wat Fabric is. Wat het kost. En deep-dives in wat het kan. Lees, kijk en luister snel en laat je vraag achter als je verder wilt doorpraten met ons.

Uitleg over wat Microsoft Fabric is

Wat is Microsoft Fabric?

Ian Smith, Data Architect bij Creates, legt je precies uit wat Microsoft Fabric is, hoe het werkt en waar je het voor kan gebruiken. In 5 minuten ben je helemaal bij.

Lees de blog

Webinar alles over Microsoft Fabric

Ian Smith (Data Architect) en Bob Woets (Teamlead Data) praten samen over de lancering van Microsoft Fabric en laten in een demo zien hoe het werkt en wat je ermee kunt.

Bekijk de webinar

Wat kost Microsoft Fabric?

Met Fabric introduceert Microsoft ook een nieuw licentie/afreken model. Lees hoe dit is opgebouwd en wat dit betekent als je over wilt.

Lees de blog

Moet ik migreren naar Microsoft Fabric?

Microsoft Fabric is GA en wij leggen uit hoe je bepaalt of je over moet stappen op Microsoft Fabric of nog even moet wachten.

Lees de blog

Deepdive in de details

3 manieren om meer uit je dataplatform te halen

In deze blog legt Ian Smith kort uit wat binnen Microsoft drie smaken kunnen zijn in het faciliteren van een omgeving waar men ad-hoc analyses kan uitvoeren.

Lees de blog

Opslag opties in Fabric

Wat is het verschil tussen Data Lakehouse, een Data Warehouse en SQL Endpoint binnen Microsoft Fabric.

Lees de blog

Highlights van Microsoft Build 2023

Ian Smith is te gast bij de podcast DevTalks waar hij praat over de aankondiging en lancering van o.a. Microsoft Fabric.

Luister de podcast met Ian

Hoe migreer je een Microsoft SQL data warehouse naar Microsoft Fabric?

De daadwerkelijke release van Fabric komt dichterbij. Daarmee stijgt het aantal vragen zoals voor wie Fabric geschikt is. Hoe ziet een transitie naar Fabric eruit? We vertellen je hoe dit zit.

Lees meer

Webinar data-integratie in Microsoft Fabric

In dit webinar ontdek je de toekomst van data-integratie binnen Microsoft Fabric. Interessant als jouw organisatie werkt of aan de slag wil met Power BI, Synapse Analytics of Azure Data Factory.

Bekijk de webinar

Pexels Aleksandar Pasaric 325185
Whitepaper

Jouw data platform naar de cloud

Download nu onze whitepaper en leer in vier weken tijd hoe je tot een passend data platform in de cloud komt.

Download de whitepaper

Hoe kunnen we jou helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel ons