Overslaan en naar de inhoud gaan

📕 Download ons e-book 'De Lusten en Lasten van een Dataplatform'

Creates
16-9-2024 - 3 min

Dag in het leven Gijs Dekkers – Data Engineer bij Creates

Om 08.00 uur stap ik in de trein op weg naar kantoor van de klant, klaar voor een nieuwe werkdag. Aangekomen op kantoor om 09.00 uur, begin ik mijn dag met een kop koffie. Daarna start ik rustig op, bekijk welke Product Backlog Items (PBI's) er open staan voor deze sprint en bereid me voor op de dagstart.

Om 09.30 uur is het tijd voor de dagelijkse stand-up meeting met het team. We bespreken de PBI's voor de dag en nemen de taken door. Op maandag tot en met woensdag werk ik voor de Nationale Ombudsman en op donderdag en vrijdag voor Westland Kaas.

Op donderdag hebben we vaak een sprint review, meestal om 10.00 uur. Dit doen we één keer in de drie weken. Tijdens deze sessies blikken we terug op wat we hebben gedaan, bespreken we problemen en geven we demo's aan de klant. Vandaag geeft Steve een demo van onze Power BI-voortgang, wat altijd een mooi moment is om te laten zien waar we staan.

Om 11.00 uur heb ik een brainstormsessie met Annelijn en Ian. Dit zijn momenten om nieuwe functionaliteiten uit te denken of te tekenen. Soms is het een spontane brainstorm om bijvoorbeeld specifieke uitdagingen in het datamodel te bespreken.

Het is lunchtijd om 12.00 uur en dat betekent even pauze. Na het eten lopen we nog een rondje en om 13.00 uur ga ik weer aan de slag.

 

In de middag werk ik vaak in blokken aan verschillende taken. Veel van mijn tijd gaat naar programmeren in Databricks of Microsoft Fabric, afhankelijk van de oplossing waar we aan werken. Ik programmeer notebooks en ETL’s en gebruik Azure Data Factory om data pipelines te bouwen. Laatst hadden we wat uitdagingen met GIT in Fabric, wat veel tijd kostte om op te lossen. Daarnaast vind ik het leuk om mee te denken over de gehele architectuur van de oplossingen die we bouwen.

Om 14.30 uur schakel ik even met Annelijn om elkaar te helpen met adhoc vragen. Vanuit beheercontracten komen tickets binnen die ik tussendoor oppak indien mogelijk en in afstemming met collega’s. Om 15.00 uur komt er een kleine beheervraag binnen die ik meteen verwerk, weer een tevreden klant! Voor hen iets belangrijks, voor mij in dit geval iets eenvoudigs.

Vanaf 15.30 uur werk ik aan een generieke datumklasse die ik heb gebouwd om een kalenderdimensie te maken. Deze klasse is zo flexibel dat we hem bij verschillende klanten kunnen inzetten. Dit is gemaakt in Python en dient als kalender in Power BI om te gebruiken voor onze datum gerelateerde filters.

Om 17.00 uur zit de werkdag erop en is het tijd om weer naar huis te vertrekken. Het was weer een gezellige en drukke dag waar we veel hebben kunnen doen voor verschillende klanten. Dit geeft me veel energie!

Over de schrijver

Creates
Contact

Nog meer Creators aan het woord