Overslaan en naar de inhoud gaan

📕 Download ons e-book 'De Lusten en Lasten van een Dataplatform'

Creates
14-10-2024 - 2 min

Fabric dataplatform voor de Nationale Ombudsman

Afgelopen week is het in Microsoft Fabric gerealiseerde nieuwe dataplatform voor de Nationale ombudsman live gegaan. En dat hebben we gevierd! 

De medewerkers van de Nationale ombudsman (tevens Veteranenombudsman) en de Kinderombudsman registreren klantcontacten en klachten om knelpunten in de relatie tussen burgers en overheidsinstanties te identificeren en aan te pakken. Met het oog op de toenemende complexiteit en omvang van data, alsmede de ambitie om een meer datagedreven werkwijze te ontwikkelen, is Creates aangehaakt voor het realiseren van een geïntegreerd en efficiënt Dataplatform.

Het platform biedt de organisatie bruikbare dataproducten, van sturingsrapportages in Power BI voor directie tot datasets voor (ad-hoc) data-analyse voor data analisten en onderzoekers.

De afgelopen periode is er hard gewerkt met als resultaat een livegang conform planning en verwachtingen. Het was een bijzonder plezierige samenwerking waarbij we projectdagen organiseerden in Den Haag en op locatie van Creates in Utrecht. De komende periode blijven we actief betrokken om nazorg te leveren en gebruikers van het platform de volgende stap te laten zetten in data gedreven werken.

De livegang werd gevierd met taart en binnenkort volgt nog een borrel voor het projectteam!

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat! Ook dank aan Microsoft voor de assistentie.

Overweeg jij ook een dataplatform voor jouw organisatie?

Download ons e-book met voorbeelden en benodigde investering

Download e-book

Over de schrijver

Creates
Contact