Overslaan en naar de inhoud gaan

đź“• Download ons e-book 'De Lusten en Lasten van een Dataplatform'

Creates
19-8-2024 - 3 min

Creator Stan aan het woord

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is Senior Data Engineer Stan Verwer aan het woord.

De perfecte match

Toen Stan op zoek was naar een nieuwe werkplek, was het de huiselijke sfeer van Creates die hem meteen aansprak. “Het voelde direct goed aan. Een platte organisatie zonder bureaucratische rompslomp of managementlagen. Tijdens de eerste gesprekken voelde ik me direct welkom. Het ging meteen ergens over, geen oppervlakkige praatjes.”

Waarom Creates hem graag aan boord wilde hebben? Volgens Stan past zijn karakter goed in het team. “Mijn nieuwsgierigheid, enthousiasme en gezelligheid spelen een grote rol. Ik stel graag vragen en wil altijd nieuwe dingen leren. Natuurlijk helpt mijn cv ook, ik heb best wat ervaring.”

Volgens Stan is een Creator iemand die zich snel thuis voelt, waar hij ook is. “Bij de klant of op kantoor; een Creator is altijd enthousiast en nieuwsgierig. Diegene weet waar die het over heeft, is vakkundig en heeft een flinke dosis energie.”

Dagen vol data

Stan bouwt dataplatforms en zorgt ervoor dat de data inzichten die de klant nodig heeft beschikbaar, foutloos en up-to-date is. “Ik voer ook gesprekken om te begrijpen wat de klant precies wil zien in hun rapporten en help ze met het valideren van de data,” legt hij uit. Zijn rol is essentieel voor de klantbeleving, omdat hij ervoor zorgt dat de juiste data op het juiste moment beschikbaar is. “Ik werk veel met Databricks, Synapse, Data Factory en DevOps. Deze tools helpen me om de data platforms te bouwen en te onderhouden.”

Gezelligheid en thuiswerken

Zijn favoriete dag is de maandag. “Dan werk ik met het hele projectteam voor PF Concept, ofwel bij ons op kantoor of bij de klant. Elke drie weken hebben we een review, waarbij we de klant laten zien wat we gedaan hebben. Dat is altijd leuk.” Ook genieten ze van een rondje door Roelofarendsveen en een bezoek aan de plaatselijke bakker. “In de middag hebben we een refinement en planningsmeeting. We kijken of we op schema liggen en of alle taken duidelijk zijn omschreven. Het is vooral de gezelligheid die het zo leuk maakt.”

Slechte dagen heeft hij niet echt. Thuiswerken kan soms een beetje een eilandgevoel geven, vooral als hij weinig mensen spreekt. “Maar thuiswerken is ook fijn om dingen af te ronden. De combinatie van thuis en op kantoor werken is top.”

Aan onze tafel is altijd plek voor nieuwe collega’s

“Bij Creates is er altijd plek voor leergierige, sociale en collegiale mensen. Geen einzelgängers, maar mensen die elkaar willen helpen. Andere Creators hebben ook een belangrijke rol, we kijken altijd naar hoe we dingen voor Creates beter kunnen maken. Het is fijn om niet steeds het wiel opnieuw te hoeven uitvinden.”

Stan kan met zijn ervaring als consultant nieuwe Creators leren hoe ze professioneel met klanten kunnen praten en omgaan. Hij leert ze de kneepjes van het vak. “Het gaat ook om het durven om bepaalde dingen aan te pakken. Voor iemand die net van school komt, kan dat spannend zijn, maar ik help ze graag over die drempel heen.”

Over de schrijver

Creates
Contact

Andere Creators aan het woord