Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Data visualisatie met Microsoft Power BI

Het vermogen om gegevens te begrijpen en er inzichten uit te halen, is een essentiële vaardigheid geworden in de moderne zakelijke wereld. Het verzamelen van gegevens is één ding, maar het kunnen omzetten van deze gegevens in bruikbare informatie is wat bedrijven helpt versnellen op het gebied van data gedreven werken. Dit is waar Microsoft Power BI in beeld komt.

Microsoft Power BI is een toonaangevende oplossing voor data visualisatie, waarmee bedrijven hun gegevens kunnen omzetten in krachtige en gemakkelijk te begrijpen visualisaties en rapporten. Krachtige data visualisaties in rapportages die een verhaal vertellen en bijdragen aan de versnelling. Data consumenten in staat stellen om de juiste data in de juist vorm en op het juiste moment te kunnen raadplegen.

Onze Power BI engineers zijn specialisten op het gebied van data modelleren en visualiseren. Met Power BI kunnen bedrijven hun gegevens uit verschillende bronnen combineren en analyseren, en deze informatie vervolgens delen met belanghebbenden binnen en buiten de organisatie.

Woningborg

"We hebben een heel mooi eindproduct met duidelijk risico-overzicht voor onze klanten en onszelf."

Theo de Ridder
CFO Woningborg

 

Ons aanbod in data visualisatie

 1. Design & templates

  Standaarden dragen bij aan herkenbaarheid en kwaliteit van informatieproducten. Met een ontwerp van een dashboard en het gebruik van templates zijn de rapportages van de organisatie herkenbaar. Een template draagt bij aan het gebruik van dezelfde standaarden, zoals kleurstellingen en lettertypes. Een template draagt tevens bij aan het bieden van een Quick Start voor self service gebruikers van Microsoft Power BI binnen de organisatie.

 2. Research & analyse

  Een analyse van processen, sturing en data is benodigd om tot krachtige visualisaties te komen. Een krachtige data visualisatie draagt bij aan het snel en op een eenduidige manier kunnen interpreteren van de data en daar conclusies uit te kunnen trekken. Om te komen tot dergelijke visualisaties verdiepen we ons in de gebruikers van de visualisaties, de manier waarop ze sturen en werken en analyseren we de data. Door data te begrijpen maak je nog krachtigere rapportages en dashboards.

 3. Power BI engineering

  Het visualiseren van data vraagt meer dan een creatief brein. Power BI engineers kennen Power BI van voor tot achter. Van het verzamelen en transformeren van data, tot aan het realiseren van optimale datamodellen en krachtige rapportages die een verhaal vertellen. Na realisatie stellen ze rapportages op een veilige en gestructureerde manier beschikbaar aan dataconsumenten. De structuur draagt bij aan een overzichtelijke omgeving die eenvoudig te beheren is.

 4. Adoptie

  Na het beschikbaar stellen van informatieproducten begint het pas. We gaan in gesprek met de dataconsumenten of het product aansluit bij hun vooraf gestelde eisen en wensen. Verbeterpunten nemen we mee in volgende iteraties. Hierbij blijven we vernieuwen en zijn we in staat optimaal te voorzien in de informatiebehoefte van de dataconsument.

 5. Training

  Getrainde gebruikers dragen bij aan informatieproducten die goed aansluiten op de behoeften van dataconsumenten en beheerdres. Dankzij het volgen van basis- of geavanceerdere trainingen zijn zowel self service als eindgebruikers in staat om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden op het gebied van data visualiseren. Trainingen passen we aan op de behoefte van de organisatie. Zowel klassikale als individuele online trainingen zijn mogelijk, passend bij ieder niveau.

Hoe kunnen we jou helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel ons
 

Hoe kunnen we helpen met je Data visualisatie

Neem contact met mij op

Gerelateerde artikelen