Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

RISKMANAGEMENT TO THE next LEVEL

Customer Case

Woningborg klantportaal met Power BI

De Woningborg Groep bestaat uit een aantal onderdelen. Het certificaat van Woningborg N.V. biedt zekerheid. Zekerheid dat bij een faillissement van de ondernemer een woning vrijwel altijd wordt afgebouwd of de koper schadeloos wordt gesteld. Woningborg Advies B.V. levert een pakket aan adviesdiensten die ondernemers helpt de kwaliteit te verhogen. Daarnaast is er Woningborg Toetsing en Toezicht B.V. welke actief zijn op het gebied van Toetsing en Toezicht van nieuwbouwwoningen. Bij Woningborg N.V. staat risicomanagement centraal. Er ontstond een sterke behoefte naar optimaal inzicht van de risicofactoren voor zowel Woningborg als haar klanten. Het begin van een mooie samenwerking tussen Woningborg en Creates.

"Vanuit risicomanagement willen we dagelijks optimaal inzicht hebben in onze risicofactoren. Tevens willen we onze ondernemers in staat stellen zelf analyses over hun data te kunnen maken."

Het was augustus 2018 toen Woningborg en Creates gezamenlijk startten met een project om dagelijks inzicht te hebben in de risicofactoren. Data uit diverse systemen werd ontsloten in het centrale Enterprise Data Platform en met behulp van Power BI werden na één sprint de eerste resultaten al visueel weergegeven in een dashboard.

Na oplevering van het dashboard is het het Power BI rapport geïntegreerd in het reeds bestaande klantenportaal van Woningborg. Op deze manier biedt Woningborg nu en in de toekomst ook haar klanten optimaal inzicht in essentiële data.

Na de succesvolle samenwerking worden sinds begin 2019 op basis van onze op Scrum-gebaseerde werkwijze met enige regelmaat nieuwe Power BI rapportages opgeleverd voor diverse stakeholders binnen de organisatie.

POWERBI

Rapportages en datamodellen worden in nauwe samenwerking met IT bedacht en ontwikkeld. Belangrijke aandachtspunten zijn datakwaliteit, centrale definities van data en het optimaal ondersteunen van de business bij het transformeren van data naar informatie. Jack van Gestel, hoofd ICT bij Woningborg is blij met de oplossing: “Het heeft geleidt tot het ontsluiten van onze interne en externe databronnen. En bovenal is het beheersbaar.”

Constructieve samenwerking

Projecten voeren we uit op basis van onze op Scrum gebaseerde Creates aanpak. Het leidt tot een constructieve en plezierige manier van samenwerking, waarbij de verwachtingen zelfs worden overtroffen. Maurice Klaver, directeur Toetsing en Toezicht kreeg meer dan hij vooraf had verwacht: “Het eindresultaat levert meer op dan verwacht aan de voorkant, waarmee 1+1 oprecht 3 is.” Menno Stehouwer, was vooral te spreken over de Creators: “Zaken werden snel opgepakt en Creates dacht proactief mee”. Leendert Maris, directielid van Woningborg prees de aanpak: “Ik heb de samenwerking als positief ervaren, de werkwijze met sprints werkt écht perfect”.

KLANTENPORTAAL

De combinatie van een klantenportaal en Power BI rapportages is bijzonder krachtig. Dankzij eenvoudig in te richten geavanceerde autorisaties is Woningborg in staat om met minimaal beheer een geïntegreerde oplossing aan te bieden aan haar klanten.

Lees hier meer over Klantportalen