Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Creates
20-12-2022 - 3 min

Een mooie kerstbeleving voor iedereen

In veel huishoudens worden momenteel de kerstbomen, verlichtingen en truien tevoorschijn gehaald. Helaas kan niet iedereen genieten van de festiviteiten dit jaar.

Zoals iedereen heeft gezien in het nieuws zijn de energieprijzen enorm gestegen. Hierdoor zijn er in het afgelopen jaar een sterk toenemend aantal mensen bijgekomen die tijdelijk extra hulp in levensonderhoud nodig hebben. Volgens het Centraal Planbureau leven er naar schatting ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens. 120.000 van hen maken al gebruik van de hulp van de Voedselbank. De verwachting is dat gedurende deze winter 40% meer mensen zich zullen aanmelden bij de Voedselbank ten opzichte van de laatste winter.

Voor veel van deze mensen is het tijdens kerst niet de vraag wat ze gaan eten, maar of ze überhaupt iets op tafel kunnen zetten. Daarom pakken we de festiviteiten dit jaar anders aan dan voorheen. Creates steunt samen met medewerkers en klanten de Voedselbank door kerstpakketten te doneren. Want wij geloven er heilig in dat de mens het verschil maakt in de wereld en daar zorgen we goed voor.

Maar in hoeverre maakt een voedselpakket daadwerkelijk een verschil? Volgens de Voedselbank verlicht het de zorgen van haar deelnemers: ‘’Een voedselpakket met basis producten zorgt ervoor dat onze deelnemers wat extra lucht hebben en daardoor iets minder zorgen hoeven te hebben over hoe ze het einde van de week gaan halen. Dure producten zoals wasmiddelen of verzorgingsproducten zorgen ervoor dat deelnemers zelf andere boodschappen kunnen doen.’’

Ben je benieuwd hoe jij de Voedselbank het beste kan helpen? De Voedselbank staat altijd open voor donaties op het gebied van houdbaar voedsel of geld. Daarnaast kan je volgens de Voedselbank  altijd de 13.000 vrijwilligers een helpende hand geven: ‘’Mocht je wat tijd overhebben, kijk eens bij jouw lokale voedselbank of ze nog wat hulp kunnen gebruiken!’’

Over de schrijver

Creates
Contact