Overslaan en naar de inhoud gaan

đź“… Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Ian
3-11-2022 - 5 min

Creator aan het woord - Ian

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is Microsoft Data Platform Architect Ian Smith aan het woord.

Na ongeveer vijf jaar bij Caesar Experts te hebben gewerkt, stond Ian aan de wieg van Creates en hielp hij het bedrijf opbouwen. Nu, bijna weer vijf jaar later, werkt Ian er nog steeds vol trots. Als Data Analytics Architect werkt hij vooral met technieken als Azure Synapse en Azure Databricks. Naast zijn rol als analytics architect is Ian ook Competence Manager. “Ik zorg ervoor dat alle Creators zich blijven ontwikkelen op technisch vlak en dat zij op hoog niveau blijven qua skills”.

Betrokkenheid

Volgens Ian is een Creator iemand die tot het uiterste gaat om voor de klant de juiste oplossing te bedenken. “Een Creator is betrokken bij mens en techniek. We houden ervan om de klant mee te nemen in de laatste technologische ontwikkelingen”. Na de oplevering checkt Ian regelmatig in bij de klant om te peilen of de oplossing nog steeds bevalt.

Ik match met het DNA en de cultuur binnen Creates. Je bent hier geen poppetje wat bij de klant wordt gezet, iedereen maakt onderdeel uit van een team”.

Toekomstbestendig

Ook is Ian verantwoordelijk voor de technologische visie van Creates. “Naast het coachen van collega’s en het faciliteren van ontwikkelingsmogelijkheden, hou ik me ook bezig met de switch naar de nieuwste technologie. Door ons te ontwikkelen op dit gebied gaan we niet alleen mee met de tijd, maar lopen we zelfs een beetje voorop”, vertelt hij.

"Datawarehousing" is iets wat we al een lange tijd doen, maar met de laatste ontwikkelingen zijn we begonnen met Datalakehouse. Dit is een alternatieve kijk op het vastleggen, verzamelen en bevragen van data. Dit is heel krachtig en het gaat ons in toekomstige projecten zeker helpen”.

 Waardevolle investering

“Bij Creates begrijpen we dat een project een investering is en nemen dat heel serieus. Natuurlijk is kwaliteit van groot belang bij zo’n investering, maar ook service mag niet ontbreken. Het is belangrijk om de klant goed te woord te kunnen staan en antwoord te geven op vragen die zij hebben. Wanneer we geen antwoord hebben, gaan we op zoek naar het antwoord om de klant zo goed mogelijk te kunnen helpen. Pas als de klant tevreden is, ben ik dat ook”.

Aan onze tafel is altijd plek voor nieuwe collega’s

Bij Creates is er altijd plek voor nieuw talent. “Iemand die technologisch nieuwsgierig is én blijft past goed in ons team. Het is wel van belang dat je teamgedreven bent en dat je wil en kan samenwerken. Er is bij Creates geen plek voor individualisme, we doen het echt samen”.

“Creates voorziet een ieder van een technisch uitdagende werkplek, waar je wordt gechallenged in je technologische kunde en waar je kunt blijven ontwikkelen. Ik leer en ondersteun anderen in het bouwen van toekomstbestendige oplossingen, zodat het over tien jaar nog steeds relevant is”.

Over de schrijver

Ian

Ian creates Business Intelligence solutions and gives clear insights with stunning visuals!

LinkedIn