Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Bob
4-7-2022 - 5 min

Creators aan het woord - Bob

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is Azure Data Platform Specialist en teamlead Bob Woets aan het woord.

PASSIE EN GEVOEL

“Een Creator is in mijn ogen iemand die passie heeft voor wat-ie doet en dit ook uitstraalt. Ik denk namelijk dat klanten zien dat wij ons werk heel leuk vinden. Iemand die erg mensgericht is en samen met collega’s voor het beste resultaat wil zorgen. Het gevoel, de klik en oprechte interesse in elkaar is de reden dat ik voor Creates heb gekozen.”

Als Azure Data Platform Specialist en teamlead is Bob verantwoordelijk voor het data team van Creates. Hij is dan ook erg trots dat zijn data team afgelopen jaar met 30 procent is gegroeid én dat er niemand is uitgestroomd. Bob werkt graag met zijn collega’s samen en hecht veel waarde aan een persoonlijke relatie met de klant. Hij werkt dan ook het liefst op locatie bij de klant, omdat je dan ziet wat er speelt in een organisatie. Door realistisch met de klant mee te denken en vergelijkbare situaties voor te leggen, zorgt hij voor een beter resultaat. “Binnen Creates werken we veel met alle cloud dataservices in Microsoft Azure, zoals Azure Synapse Analytics en natuurlijk Power BI.”

VERTROUWEN

“Iets wat ik binnen Creates probeer te stimuleren is het eerlijk zijn over wat je wel of niet kunt. Wanneer je eerlijk aangeeft dat je over iets twijfelt of iets nog nooit hebt gedaan, zorgt dit ervoor dat je anderen beter kunt helpen. Ik spreek uit ervaring dat dit voor jezelf, én uiteindelijk ook voor de klant erg waardevol is”.

Bob wil zijn Creators graag helpen bij hun ontwikkeling. Zo kunnen Creators zich ontwikkelen door bijvoorbeeld opleidingen en krijgen alle nieuwe collega’s een buddy waar ze alles mee kunnen bespreken. “Het geven van vertrouwen, het delen van ervaringen en het uitleggen waarom je iets doet levert erg veel op. Niemand weet alles, iedereen heeft het ooit van iemand anders geleerd.”

AAN ONZE TAFEL IS ALTIJD PLEK VOOR NIEUWE COLLEGA’S

Bij Creates is er volgens Bob altijd plek voor mensen die het leuk vinden om hun kennis te delen, zowel intern als extern. Iemand die zichzelf, maar ook anderen helpt in hun ontwikkeling. “Mensen bij Creates vinden het waardevol om samen iets te creëren. Je gaat niet in je eentje naar de top”.

Is werken bij het leukste data team van Nederland misschien iets voor jou?

Bekijk alle vacatures

Over de schrijver

Bob

Bob has passion for data and creates awesome Business Intelligence solutions.

LinkedIn