Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Ian
7-3-2022 - 5 min

Waarom jouw dataplatform naar de cloud?

We zien dat onze klanten steeds meer kiezen voor het Microsoft Azure platform voor hun dataplatform oplossing. Een dataplatform kan klein- tot grootschalig opgezet worden afhankelijk van je wensen en eisen.

Bij relatieve kleine rapportages, binnen één informatiedomein (bijvoorbeeld verkoop of marketing) waarbij technisch vaak 1 systeem betrokken is, is Power BI een goed startpunt. Power BI heeft als voordeel dat het laagdrempelig en overzichtelijk is doordat het uit slechts één component bestaat. Hierdoor kan je relatief makkelijk geïntroduceerd worden in het concept van informatie delen binnen en buiten je organisatie zonder het moeten opzetten van een grootse architectuur. Daarentegen zal bij groei je snel tegen limieten aanlopen.

Vaak zien we bij onze klanten dat zij kiezen voor een combinatie van Power BI met Azure SQL database of Azure Synapse Analytics. De juiste keuze bepalen wij aan de hand van een aantal criteria.

  • Integratie & complexiteit
  • Type gebruik
  • Data omvang

Azure SQL database is een goede keuze voor een DataWareHouse met een relatief laag data complexiteit en volume. Het is relatief makkelijk te onderhouden en heeft voorspelbare kosten.
Azure SQL Synapse is beter geschikt voor een DataWareHouse met grote data volumes en hogere data complexiteit. Azure SQL Synapse heeft daarentegen potentieel meerdere kosten elementen.

Creates kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw dataplatform in de Azure cloud, gebaseerd op kosten, complexiteit en gewenste functionaliteiten.

Wil je onze visie op de keuzes weten, download dan onze whitepaper!

Bekijk ook onze 12de webinar:
Je dataplatform in de Azure Cloud, waarom?

Creates WP7 Waarom Jouw Data Platform Naar De Cloud Pagina 01 Afbeelding1

DOWNLOAD ONZE WHITEPAPER: WAAROM JOUW DATAPLATFORM NAAR DE CLOUD

In deze whitepaper delen we onze visie met drie aandachtspunten en bundelen we de cloud samen in drie keuzes.

Over de schrijver

Ian

Ian creates Business Intelligence solutions and gives clear insights with stunning visuals!

LinkedIn