Overslaan en naar de inhoud gaan

šŸ“… Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Creates
18-4-2023 - 3 min

Stagiair aan het woord - Quincy

Datastagiair Quincy startte in oktober aan zijn afstudeerstage bij Creates. ā€œIk was specifiek op zoek naar een stage waarbij ik aan de slag kon met data engineering. Hier wil ik graag na mijn studie mee verder. Ik had al contact met Bob Woets via LinkedIn, dus toen ik zag dat ze een stagiair zochten, ging het balletje rollen. Alles werd hierna meteen in gang gezet, waardoor ik al snel kon startenā€.

Omdat Quincy tijdens zijn studie is gaan werken, heeft hij al wat ervaring in het vak. ā€œIk ben niet het stereotype student. Ik zit ook al wat langer op school, zodat ik kon blijven werken na Ć©Ć©n van mijn stages als business intelligence specialistā€.

Ons kent ons

Creates heeft een gezellige werksfeer. Het is een kleine organisatie, een beetje ā€˜ons kent onsā€™. Tijdens het werk zit je in de Creates-bubbel. Daarbuiten spreek je collegaā€™s van de Caesar Groep met evenementen. Er worden vaak kennisavonden georganiseerd bij Creates. Het is interessant om inhoudelijk wat meer van de projecten mee te krijgenā€. Hij vindt het tof dat de kennis die er is, wordt gedeeld met de rest van het team. ā€œHet leidt tot gezonde discussies, waardoor je soms anders gaat denken over een bepaald onderwerpā€.

ā€œEen Creator is in mijn ogen vooral een creatieveling. Je kunt je eigen ideeĆ«n laten spreken, waarbij je veel vrijheid krijgt. Dat zie ik ook terug in mijn afstudeeropdracht. Ik mocht daar zelf invulling aan geven. Ik word daarin ook heel erg vrij gelaten en dat vind ik heel fijnā€.

Data beslisboom

Quincy doet onderzoek naar services binnen Azure. ā€œAzure biedt meer dan 150 services aan om data te verzamelen, analyseren en presenteren voor hun klanten. Ik vergelijk alle services aan de hand van verschillende criteria. Uiteindelijk presenteer ik een data beslisboom aan Creates, zodat zij de beste service kunnen kiezen per organisatieā€. Hiervoor doet hij literatuuronderzoek en interviewt hij andere data engineers.

Zijn onderzoek is heel theoretisch, dus is hij voornamelijk zelfstandig aan het werk. ā€œOp dit moment ben ik hard aan het werk om mijn scriptie af te ronden. Als deze straks is afgerond, kan ik eindelijk laten zien wat ik allemaal in huis heb!ā€

Over de schrijver

Creates
Contact