Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Ian
24-11-2022 - 55 min

Creator Ian Smith te gast bij Dev Talks podcast

Recentelijk was Creator Ian Smith te gast bij de Dev Talks podcast van Cloud Republic. Dev Talks is ‘’dé podcast voor en door developers’’, waarin maandelijks de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van software development besproken worden.

In de 40e aflevering, schoof Ian aan bij Florian Schaal en Dibran Mulder voor een boeiend gesprek over Modern Data Platforms. Als Modern Data Platform Architect heeft Ian al aardig wat jaren ervaring met Modern Data Platforms en houdt hij zich veel bezig met het neerzetten van toekomstvaste Data Platforms.

Met zijn expertise neemt Ian zijn Cloud Republic collega’s Florian en Dibran mee in de veranderende wereld van Datawarehousing. In iets minder dan een uur legt Ian uit wat een Modern Data Platform precies inhoudt. Maar ook hoe de onafgebroken ontwikkelingen in cloud data engineering en data architectuur bijdragen aan de huidige Modern Data Platforms.

En daar blijft het nog lang niet bij, zo komen er nog veel meer interessante onderwerpen aan bod zoals:  

  • Het ontstaan van de Modern Data Platform
  • Het toekomstvast maken van Data Platforms
  • Het inrichten en gebruiken van Modern Data Platforms
  • Wat de verschillende lagen van een Data Platform betekenen

Luister de podcast op Spotify of direct hieronder.

Over de schrijver

Ian

Ian creates Business Intelligence solutions and gives clear insights with stunning visuals!

LinkedIn