Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Erwin
12-7-2022 - 5 min

Creators aan het woord - Erwin

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is Data Engineer Erwin Kerschkamp aan het woord.

Erwin heeft al vele titels en rollen gehad, hij werkt namelijk al sinds 1999 bij Caesar Groep. In 2019 sloot hij zich aan bij Creates: “Ik wilde graag met het data team samenwerken met een ander team en zo meer toegevoegde waarde bij de klant bieden. Bij Creates had ik direct een goed gevoel”.

Als Data Engineer houdt Erwin zich dagelijks bezig met hele grote databases. Zijn werkzaamheden bestaan uit data extraheren, transformeren, laden en modelleren, zodat de data gebruikt kan worden voor het maken van dashboard en exports. Hij haalt voldoening uit het opleveren van belangrijke mijlpalen. “Op het moment dat de knop omgezet wordt, wordt dit vaak samen met de klant gevierd. Dat alles live gaat en goed werkt, daar maken we dan ook echt een feestje van. Ik leef dus ook niet voor korte termijn successen, maar voor het grotere geheel”.

ONDER DE MOTORKAP

“Mijn werk is vooral ‘onder de motorkap’. Ik zorg ervoor dat de ‘auto’ uiteindelijk kan rijden door de “motor” te bouwen met behulp van talen en technieken, van Transact SQL tot Synapse Analytics. We brengen alle data samen tot een eenduidig model. Uiteindelijk kunnen we met al die data de ‘auto’ volledig in elkaar zetten. Dit doen mijn collega’s door bijvoorbeeld in Power BI een dashboard te maken. Ik doe zelf dus alles wat een eindgebruiker niet ziet”.

TRANSITIE NAAR CLOUD

Erwin is het meest trots op zijn eigen transitie naar de cloud. “Ik ben zelf van huis uit generalist en de transitie van on premise naar cloud is het meest waardevolle wat ik heb geleerd. Het is in veel gevallen sneller, goedkoper, veiliger, schaalbaarder en betrouwbaarder”.

“Daarnaast ben ik trots op de professionaliteit van ons team. We kregen onlangs terug dat we professioneel en betrokken zijn. Wij leveren niet alleen handjes, we leveren handen, een hoofd én een hart. Dat stralen we uit en voelt een klant dus ook”.

AAN ONZE TAFEL IS ALTIJD PLEK VOOR NIEUWE COLLEGA’S

Creators zijn eigenwijze mensen die leven voor hun vakgebied. Iets wat Erwin andere Creators wil meegeven is vertrouwen, de wetenschap dat ze er niet alleen voor staan en dat het okay is om fouten te maken. “Ik heb zelf ook fouten gemaakt. Door fouten te maken leer je en zal je je uiteindelijk zelfverzekerder voelen”.

Bij Creates is er volgens Erwin altijd plek voor mensen die ambitie en passie voor data hebben en die klanten willen helpen met al hun informatievragen.

Is werken bij het leukste digitale agency van Nederland misschien iets voor jou?

Over de schrijver

Erwin

Erwin creates Business Intelligence solutions and gives clear insights with stunning visuals!

LinkedIn