Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Daan
28-2-2022 - 8 min

Terugblikken met Wouter

Wouter begon bij Creates als Sitecore developer en werkt nu als business analist. “De stap naar Creates betekende voor mij niet alleen een nieuwe werkgever, ook kreeg ik een nieuwe functie: ik werd developer. Hiervoor was ik Quality Assurance consultant”. Hij omschrijft zichzelf als een leergierige en ambitieuze man met een bedrijfskundige achtergrond. “Ook had ik al een aantal jaar ervaring in de IT-wereld. Ik heb een hoog leervermogen en interesse in de techniek. Wie wil zo iemand nou niet in het team?”, zegt Wouter lachend.

“Creators doen niet zomaar iets, ze weten waaróm ze het doen”.

Toewerken naar het uiteindelijke doel

Zijn leukste werkdag moet vooral afwisselend zijn. “De afwisseling tussen contact met de opdrachtgever, het projectteam en zelfstandig aan het werk gaan vind ik heerlijk. Daardoor kan ik vaak zelf mijn eigen dag indelen. Samen dichter bij het uiteindelijke doel komen staat voor mij centraal”. Een mindere dag is eigenlijk precies het tegenovergestelde: “Als de werkdag eentonig is of er is weinig flexibiliteit in de indeling, dan heb ik een minder goede werkdag”.

Vooruitdenken

Door te kijken naar de ‘bigger picture’, draagt Wouter bij aan de experience van zijn klanten. “Ik probeer altijd structuur te creëren in de werkzaamheden die we als team oppakken, dan wordt het geheel overzien ook eenvoudiger voor iedereen. Door dat te doen voor de huidige werkzaamheden, komt er ook meer ruimte om verder te denken dan waar we vandaag de dag mee bezig zijn. Daarmee is het wat mij betreft ook altijd eenvoudiger om stil te blijven staan bij het doel dat je wilt bereiken”.

Samenwerking verstevigen

Het afgelopen jaar was natuurlijk anders dan anders, maar toch is het Creates gelukt om de verbinding te behouden. Wouter zegt: “Ondanks het coronavirus zijn we er behoorlijk in geslaagd om zowel de samenwerking binnen Creates maar ook met onze opdrachtgevers te verstevigen”. Ook heeft Wouter geleerd dit jaar dat de meeste mensen heel behulpzaam zijn. “Ik heb wel eens de neiging om veel zelf te willen doen en bedenken, maar eigenlijk is een telefoontje naar een collega of je opdrachtgever zo gemaakt”.

Aan onze tafel is altijd plek voor nieuwe collega’s

“Bij Creates is er altijd ruimte voor leergierige mensen, die een beetje eigenwijs en gek zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde. Sterker nog; we verschillen allemaal van elkaar, maar waarderen dat en zetten het juist in om onze opdrachtgevers beter te helpen”. De Creators spelen natuurlijk wel eens een spelletje tussendoor. Als Wouter gevraagd wordt wat hij een nieuwe Creator zou kunnen meegeven antwoordt hij grappend: “een ‘Jantje’ met FIFA!”.

Afscheid

Helaas verlaat Wouter per 1 maart Creates. “Ik heb echt heel veel geleerd binnen dit bedrijf. Dat zat in de eerste periode voornamelijk in de harde technische kennis, maar daarna veel meer in de softskills. Hoe krijg ik onze stakeholders mee? Hoe houd ik ze op één lijn? Er is veel meer focus gekomen op de toegevoegde waarde, in plaats van ‘u vraagt, wij draaien’”. Wouter werkt al een lange tijd aan het Brocacef/BENU project, waardoor hij op verschillende niveaus heeft gecommuniceerd. “De communicatie tussen mij en een opdrachtgever is natuurlijk heel anders dan intern. Daarin ben ik gegroeid en professioneler geworden”.

Maarten heeft mij op technisch vlak veel bijgebracht sinds zijn komst. Ik vind hem van nature een hele goede coach/trainer, hij kan makkelijk mensen meenemen. Op het gebied van stakeholdermanagement hebben Barend en Shagha mij enorm veel geleerd, zo kan ik de stakeholders waarmee ik om tafel zit op mijn beurt weer makkelijker meenemen”.

Een nieuw avontuur

“Wat ik meeneem naar mijn nieuwe werkgever heeft voornamelijk met ontwikkeling en groei van mensen te maken. Van mezelf, maar ook van degenen om mij heen. De keuzes die je maakt en richtingen die je kiest liggen niet voor altijd vast. Dat ik nu wegga, wil niet zeggen dat ik voor altijd wegga. Je bent niet per sé verbonden aan een bepaalde keuzes die je maakt. Ik keek altijd naar keuzes en beslissingen alsof het de beste beslissing moest zijn, maar soms moet je ook gewoon in het diepe springen en ervoor gaan”, zegt Wouter.

Over de schrijver

Daan

Daan creates your succes of tomorrow.

LinkedIn