Overslaan en naar de inhoud gaan

šŸ“… Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Bjorn
19-3-2021 - 4 min

Boost je digital marketing en verbeter je customer experience met een upgrade naar Sitecore 10.1

Sitecore heeft zich met Sitecore 10 gericht op innovaties voor gebruiksvriendelijkheid, het versnellen van de time-to-market en verbeterde prestaties. Het biedt real-time inzichten terwijl content wordt gecreƫerd en gepubliceerd, waardoor marketeers de kennis krijgen die ze nodig hebben om conversies te verhogen. Daarnaast bevat Sitecore XP 10 verbeterde rapportages wat marketeers in staat stelt om sneller en beter onderbouwde beslissingen te nemen. Het bevat ook verbeteringen voor Forms, EXM, Marketing Automation, fundamentele verbeteringen voor performance en ook om installaties/upgrades te versimpelen en versnellen. Sitecore 10.1 doet hier nog een schepje bovenop en maakt het de beste versie van Sitecore tot nu toe voor alle type gebruikers.

Sitecore 10.1 launchpad

EFFICIƋNTER WERKEN

Eindelijk plakken vanuit MS Word

Veel contenteditors herkennen dit: de communicatieafdeling levert content aan in MS Word format, vol met fraaie opmaak zoals opsommingen en kleuren. Helaas moet een contenteditor dit allemaal opnieuw opmaken, omdat Word veel onnodige html code (markup) meegeeft waardoor er ongewenste opmaak op de website kan komen. Laten we eerlijk zijn; dat is een vreselijke klus.

Maar er is goed nieuws! Met Sitecore 10 komt dƩ verlossing voor deze frustratie. De nieuwe Rich Text Editor is slimmer en schoont automatisch je knip- en plakwerk op, zodat je nette en opgeruimde content overhoudt.

Sitecore rich text editor paste from Word

Geen boze reacties meer naar je communicatieafdeling en veel sneller dan eerst staan nu nieuwe of aangepaste blogs, paginaā€™s of nieuwsberichten op jullie website. Dit gaat veel tijd en frustratie schelen.

Een stap dichterbij een volwaardige editor met Sitecore Horizon Editor

Sitecore 10 bracht nog niet de Experience Editor vervanger die we hadden gehoopt, maar het komt met Sitecore 10.1 dichterbij. Horizon combineert het gemak van de Content Tree met de kracht van de Experience Editor samen met een paar andere nice-to-haves. Niet meer de noodzaak om zowel Experience Editor als de Content Editor te gebruiken voor het aanmaken of bewerken van je content.

Leer jezelf aan nu al met Horizon te werken, want ik ben van mening dat dit de toekomst is.

Voor data-first marketeers is Sitecore Horizon nu al een uitstekende keuze, omdat Horizon ook aanbevelingen doet voor content op basis van gegevens over de betrokkenheid van bezoekers.

Bekijk in onderstaande video een korte demo van hoe Horizon werkt en wat dit kan betekenen voor jouw werk.

 

Een aantal andere voordelen van Horizon:

 • Snel schakelen tussen sites in een multi-site en meertalige configuratie,
 • IntuĆÆtieve drag-and-drop door de verbeterde connectiviteit met SXA,
 • Apparaat-specifieke previews,
 • Analyses die real-time contextuele inzichten bieden,
 • Zoeken naar paginaā€™s, content en media items, 
 • Nieuwe speciale veld editor voor metadata (SEO) die niet direct bewerkbaar is op de pagina.

Meer weten over de features van Horizon? Kijk dan op https://doc.sitecore.com/users/101/sitecore-experience-platform/en/horizon.html

MEER REAL-TIME PERSONALISATIE

Marketeers opgelet!

Veel van onze klanten hebben mij de vraag gesteld of het mogelijk is om segmenten te gebruiken als filtering in de rapportages van analytics. Door Sitecore's nieuwe Audience Filtering is het nu mogelijk om alle Experience Analytics rapportages te filteren op marketing segmenten die je hebt gemaakt in de list manager.

Nu kan je gemakkelijk zien hoe een specifiek segment scoort in het behalen van goals of conversies. Beter inzicht of een bepaalde groep wellicht iets meer van je aandacht nodig heeft.

Naast deze zeer welkome toevoeging zijn er nog een aantal verbeteringen voor marketeers, namelijk;

 • Nieuwe personalisatieregel voor devices,
 • Campagneregels voor verjaardagen (lees zo meer),
 • Mogelijkheid om profile cards te koppelen te koppelen aan meerdere items tegelijk,
 • Bezoekersgedrag wordt nu standaard bepaald aan de hand van alle interacties in plaats van de oudere aanpak die alleen de profielscores van de laatste interactie bijhoudt,
 • Het is nu mogelijk om GeoIP-regels (locatie) te gebruiken voor personalisatie,
 • Mogelijkheid om real-time userdata vanuit Marketing Automation naar Salesforce Marketing Cloud te sturen.

Gefeliciteerd! Campagneregels voor verjaardagen

Eigenlijk is dit een heel fijne toevoeging. Hiermee kan je een persoonlijk bericht op een verjaardag sturen of een aanbieding op maat mailen naar je klanten zodat ze geĆÆnspireerd raken voor het maken van hun wensenlijstje. Als we het hebben over personaliseren dan is dit een rule die eigenlijk onmisbaar is. Met Sitecore 10 hebben we deze krachtige personalisatieregel tot onze beschikking!

Sitecore birthday conditions for Marketing Automation 

Marketing Automation en Salesforce

Sitecore 10 maakt real-time synchronisatie mogelijk met de Salesforce Marketing Cloud en Marketing Automation, zodat de gegevens van jouw klantinteracties over verschillende kanalen gedeeld kunnen worden. Gesynchroniseerde data tussen deze platforms betekent dat je real-time kunt reageren op de behoeften van je klant en hen kan helpen verder te komen in hun customer journeys.

VERBETERDE PRIVACY

Organisaties moeten rekening houden met AVG en GDPR. Dit was al mogelijk, maar is nu enorm verbeterd. Het recht om vergeten te worden is nu volledig geĆÆntegreerd in Sitecore Forms. Dit biedt de mogelijkheid om een contact volledig te anonimiseren. Hierdoor behoudt je de statistieken, maar kan je jouw bezoekers wel de mogelijkheid geven om van hun recht gebruik te maken. Ook is het nu nodig om toestemming te vragen voor het gebruik van Visitor Tracking binnen Sitecore.

LAGERE EIGENDOMSKOSTEN (COST OF OWNERSHIP)

Nieuwe developers binnen 10 minuten onboarden op je project

Voor Developers is het nu veel gemakkelijker en sneller om een omgeving up-and-running te hebben. Dit is mogelijk door Sitecore containers. Ik ben al een hele tijd niet meer bezig met het installeren van omgevingen, maar ik heb laatst Sitecore 10 op mijn laptop gezet met Docker en ik moet eerlijk zeggen dat dit inderdaad redelijk gemakkelijk ging. Het downloaden duurde langer dan het ā€œupā€ krijgen van mijn omgeving. Een ontwikkelaar tijdelijk bij je team toevoegen is nu veel sneller gedaan en zal er dus minder tijd verloren gaan.

Wat ook een heel mooie verbetering is, is dat het nu gemakkelijker is om content veranderingen over te zetten naar verschillende omgevingen als onderdeel van het ontwikkelproces. Niet meer handmatig pakketjes maken om over te zetten (en zo nu en dan iets vergeten).

Minder maatwerk door meer out-of-the-box features

Ook het configureren van service pagina's  (Error, Not Found enz.) is nu mogelijk voor al je websites binnen Sitecore.

Gemakkelijker en sneller upgraden

Ook is er met Sitecore 10.1 een nieuwe methode geĆÆntroduceerd waardoor upgraden van Sitecore XP 8.1 of hoger naar 10.1 nu versimpeld en verbeterd is. Voor oudere versies is het natuurlijk wel sterk afhankelijk van zaken zoals de hoeveelheid maatwerk en dergelijke.

MIJN EINDOORDEEL

Sitecore heeft met Sitecore 10 een enorm krachtig platform neergezet waar efficiƫntie, gebruiksvriendelijkheid, het versnellen van de time-to-market en verbeterde prestaties de belangrijke speerpunten zijn. Er zijn eigenlijk weinig goede redenen te vinden om deze upgrade niet op je agenda te zetten.

Hier nog de belangrijkste punten op een rij om een upgrade te overwegen:

 • Editors werken efficiĆ«nter,
 • Horizon beter en beter,
 • Rapportages filteren op marketing segmenten,
 • Nieuwe personalisatieregels voor devices, GeoIP en verjaardagen,
 • Real-time synchronisatie met Sales Force Marketing Cloud,
 • Verbeterde AVG en GDPR implementatie,
 • Veel sneller geĆÆnstalleerd en geĆ¼pdatet.

Bekijk de webinar van 20 April 2021:

Mocht je van plan zijn om Sitecore te upgraden of wil je toch eerst meer weten, neem dan gerust contact op met mij of mijn collegaā€™s bij Creates.

Over de schrijver

Bjorn

Bjorn creates awesome online Experiences. Dit doet hij vanuit zijn passie voor Customer Experience, UX en het maken van geweldige belevingen samen.

LinkedIn

RELEVANTE ARTIKELEN