Overslaan en naar de inhoud gaan

đź“… Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Gogi
5-6-2020 - 1 min

Wil je starten met Power Apps? Lees eerst deze 5 tips!

Creators aan het werk

De vraag naar bedrijfsapplicaties blijft groeien. Toch is er nog steeds een gebrek aan app-ontwikkelaars. Microsoft speelt hier handig op in door het aanbieden van Power Apps, waarmee je op een snelle en gemakkelijke manier apps kunt bouwen. Let wel: je hoeft geen whizzkid te zijn om met Power Apps te werken; enige basiskennis van codering is echter wel nodig! In deze blog geven we je tips die je meteen kunt toepassen op jouw Power App-avontuur.

Power Apps is onderdeel van het overkoepelende Microsoft Power Platform. Bij toepassing van dit platform krijg je inzicht in al je bedrijfsgegevens. Naast Power Apps kun je – in dit platform - gebruikmaken van Power BI, Power Automate en Power Virtual Agents . Met Power Apps kun je onder andere: bedrijfsprocessen versnellen, vervangen of automatiseren Ă©n ontwikkelkansen creĂ«ren voor je werknemers. Klinkt goed toch? Aan de slag dan maar!

 1. Bedenk op welk type device je de bedrijfsapplicatie hoofdzakelijk wilt gebruiken
  Als je start met het bouwen van een app sta je ten eerste voor de keuze of je gebruikmaakt van een canvas app of een model driven app. Canvas apps bieden een grote mate van flexibiliteit in opmaak en worden vaak gebruikt om simpele processen te vertalen naar een applicatie. Bij model driven apps kun je alle processen – gebaseerd op een datamodel – onderbrengen. Hierbij is de opmaak grotendeels al voor je bepaald. Eenmaal gekozen? Bedenk dan goed op welk device - smartphone, laptop of bijvoorbeeld een tablet - de app voornamelijk gebruikt zal worden. Achteraf is het formaat namelijk lastig aan te passen.
 2. Kijk vooral af!
  Verken voorbeeld-apps; zo krijg je een idee wat er allemaal mogelijk is en hoe Power Apps in jouw bedrijf van pas zou kunnen komen . Voorbeeld-apps zijn gemaakt voor een specifiek doel zoals budgetbeheersing of het bijhouden van klantcontact. Het is zelfs mogelijk om een app te bouwen aan de hand van een sjabloon. Wanneer je zo’n sjabloon opent in de Power Apps Studio, zie je stapsgewijs hoe de app in kwestie in elkaar is gezet.
 3. Gebruik een Engelstalige browser
  Waarschijnlijk ga je op zoek naar bepaalde formules op het internet. En hoogstwaarschijnlijk zullen die formules van een Engelstalige bron komen. De opmaak van Nederlandse en Engelse formules verschilt, maar als je werkt in een Engelstalige browser kun je zonder risico’s de formules kopiëren en plakken. Tip: kijk voor meer tricks vooral in de Power Apps Community.
 4. Vergeet geen HeaderBar aan te maken
  Is je app net een half jaar live, is er besloten om de gehele huisstijl van het bedrijf te veranderen… En nu? Het kost natuurlijk ontzettend veel tijd om alle afzonderlijke onderdelen in de app te wijzigen. Maar daar heeft Microsoft iets voor bedacht, namelijk de HeaderBar, ofwel het settingsscherm. Verwijs daarom naar de controls op de HeaderBar zodat je in één klik alle kleurstellingen etc. kunt omzetten.
 5. Icon1 en Form2 – Hernoem ze!
  Alle onderdelen die je toevoegt hebben een standaardnaam. Wanneer je die namen niet verandert, wordt de navigatie tussen de componenten erg ingewikkeld. Onze laatste tip is daarom: bedenk logische namen.

Het gebruik van Power Apps kan een enorme toevoeging zijn in jouw bedrijfsprocessen, maar er zijn ook valkuilen… Wanneer meerdere werknemers zelfstandig gebruikmaken van Power Apps kan er bijvoorbeeld een wildgroei ontstaan van apps, waardoor de potentie op een gefragmenteerd data- en informatielandschap groot wordt. En dit is niet het enige risico dat je loopt. In onze nieuwe whitepaper gaan we dieper in op de andere twee valkuilen. 

Over de schrijver

Gogi

Gogi creates intelligent businesses Dit doet hij vanuit zijn passie voor Data en PowerBI

LinkedIn

RELEVANTE ARTIKELEN