Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Creates
11-4-2024 - 3 min

Stagiair aan het woord - Marinka

Marinka ging in november aan de slag met haar afstudeerstage bij Creates. Ze studeert Business IT & Management aan de Hogeschool Utrecht.

Voorliefde voor data

“Tegen het einde van mijn studie kwam ik er achter dat ik data ontzettend leuk vind. . Creates is een relatief kleine organisatie met familiair gevoel. Iedereen kent elkaar en dat is heel fijn. Eigenlijk een soort vriendengroep waarbij nieuwe mensen altijd welkom zijn.”

Een Creator is volgens Marinka iemand die vriendelijk is en openstaat om nieuwe dingen te leren. “Zo is er een collega ingezet op een opdracht waarbij hij werkt met Snowflake, terwijl Creates normaal gesproken alleen werkt met de Microsoft stack.”

De ideale werkdag

Hoe haar leukste werkdag eruit ziet? “Een leuke werkdag is als ik op een teamdag naar kantoor ga. Teamdagen zijn dagen waarop iedereen op kantoor komt werken. Als we dan tijdens de lunch een inspiratiesessie hebben of gewoon gezellig kunnen kletsen heb ik een top dag. Dan ga ik voor de spits naar huis, zodat ik weer een beetje op tijd thuis ben.” En of er dan ook slechte dagen zijn? “Dat ligt dan meer aan mij, als ik met het verkeerde been uit bed gestapt ben.😉”

Snowflake onder de loep

Marinka doet deze periode onderzoek naar de data-applicatie Snowflake. Ze onderzoekt de kansen en risico's voor de adoptie van Snowflake en of dit een kans is om op in te spelen voor Creates. “Nu ben ik bezig met de afronding van mijn onderzoek. Binnenkort start ik met A/B-testen waarbij ik Synapse, Databricks en natuurlijk Snowflake gebruik.” 

Het was even zoeken naar de perfecte hoofdvraag voor het onderzoek. “De hoofdvraag moest in het kader van de opleiding passen, maar ik wilde natuurlijk ook graag iets doen wat ik zelf leuk vind én waar Creates iets aan heeft. Dankzij de Creators kon ik snel interviews regelen, waardoor ik meteen aan de slag kon.” 

Zijn stijl van begeleiden past heel goed bij mij

Ze wordt tijdens haar stage begeleid door Data Engineer Niels. “Zijn stijl van begeleiden past heel goed bij mij. Hij laat me heel vrij, maar ondertussen kan ik hem wel altijd bereiken als ik een vraag heb. Verder leren de Creators mij dat het oké is om hulp te vragen en ook om niet té ver vooruit te denken. De grote taken opdelen in kleine stukjes en eerst iets afmaken, dan zien we wel weer verder.”

Over de schrijver

Creates
Contact

Nog meer Creators aan het woord