Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Creates
30-11-2023 - 2 min

Creates ontwikkelt webmodule Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Vanuit de Directie Arbeidsverhoudingen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) kreeg Creates de opdracht voor het realiseren en opleveren van een geavanceerde webmodule voor de Directie Arbeidsverhoudingen. De opdracht, ontvangen met een strakke deadline vanwege het offline gaan van de pilot webmodule op 1 december 2023, betrof het ontwikkelen van een goed werkende, gebruiksvriendelijke tool voor het beoordelen van arbeidsrelaties. 

Creates is de uitdaging aangegaan en heeft een geavanceerde webmodule gerealiseerd.

Doelstelling

De doelstelling was glashelder: de nieuwe webmodule moest opdrachtgevers en gebruikers voorzien van gedegen informatie over de aard van de arbeidsrelaties die zij overwogen aan te gaan. Een cruciaal punt hierbij was dat de module een correcte weergave van de arbeidsrelatie zou presenteren, vergezeld van een logische userinterface, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, betrouwbaarheid, en beschikbaarheid. 

Krappe deadline

Een extra dimensie werd toegevoegd door de korte deadline. Met de pilot webmodule die op 1 december offline ging, stond Creates voor de uitdaging om binnen een relatief korte tijd zowel design, frontend- als backend-werkzaamheden uit te voeren. Bovendien was het opzetten van een OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie, Productie) omgeving in Azure met build- en release pipelines een essentiële taak om de lancering tijdig te realiseren. 

Toegankelijkheid (WCAG 2.1)

In lijn met de digitale toegankelijkheidsvereisten van de overheid, was het taak om ervoor te zorgen dat de applicatie voldoet aan de WCAG 2.1 A en AA richtlijnen. Dit toont aan dat het niet alleen gericht is op functionaliteit, maar ook op het waarborgen van inclusiviteit en toegankelijkheid voor een breed scala aan gebruikers. 

Regelmatige stand-up meetings, zowel met het developmentteam als met de projectmanager en de klant, zorgden ervoor dat alle betrokkenen op de hoogte bleven en snel konden reageren op veranderende wensen en verwachtingen.

De succesvolle afronding van de webmodule voor het Ministerie van SZW is niet alleen een prestatie voor Creates, maar ook een bevestiging van ons vermogen om innovatie te koppelen aan doeltreffende samenwerking. Dit doen we op een creatieve en analytische manier, waarmee we organisaties helpen meer te bereiken met data en customer experience.

Screenshot applicatie webmodule beoordeling arbeidsrelatie

De wegmodule is te gebruiken via https://beoordelingarbeidsrelatie.nl

Over de schrijver

Creates
Contact