Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Creates
29-6-2001 - 3 min

Creator Annelijn aan het woord

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is Data Engineer Annelijn Weerman aan het woord.

Van toerisme naar IT

Annelijn koos ervoor om zich om te laten scholen naar IT, toen zij tijdens de corona lockdowns in de toeristenbranche werkte. “De beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Het was een gok of ik het werk wel leuk zou gaan vinden, alleen IT heeft mij altijd geïnteresseerd. Toen corona kwam en de toerismebranche onstabiel werd, dacht ik bij mezelf: als ik de switch wil maken, moet ik nú de kans pakken.” De studie volgde zij via Techionista Academy, een bedrijf wat zich inzet voor meer vrouwen op de technologische arbeidsmarkt.

Persoonlijke verbinding

Volgens Annelijn is een Creator van nature nieuwsgierig en leergierig. “We nemen niet zomaar genoegen met een antwoord of voorstel van een ander en kunnen zelfs een beetje koppig zijn.” Zij startte bij Creates omdat ze een persoonlijke verbinding voelde bij haar gesprekken. “Ik werk er nu twee jaar en ken al best veel collega’s, ook van de andere units van Caesar. Je voelt je geen nummertje binnen deze organisatie.”

Puzzelen en technieken ontwikkelen

Haar leukste dagen bij Creates zijn wanneer ze veel uitzoekwerk heeft of helpt bij het uitdenken van processen. “Hoe kunnen we bijvoorbeeld de bron van de data ontsluiten en hoe krijgen we het proces dan werkend? Ik hou ervan om dit soort technische processen uit te denken en hiermee te puzzelen.” Een slechte dag voor Annelijn is wanneer ze bijna alleen maar meetings heeft waardoor ze amper tijd heeft om in de techniek te duiken, of als ze vastloopt en geen direct aanspreekpunt heeft. “Ik vind het fijn om te weten wat er van mij wordt verwacht en ik vind het dan ook lastig als er onduidelijkheid is.”

Annelijn draagt bij aan de experience van haar klanten door actief mee te denken en zelf met oplossingen te komen als dat van toepassing is. Het afgelopen jaar is ze het meest trots geweest op het werken met een nieuwe programmeertaal bij een project voor INRetail. “Ik leerde om te werken met Azure Databricks en PySpark. Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen in nieuwe technieken, zodat we dit ook kunnen aanbieden aan onze klanten.”

Aan onze tafel is altijd plek voor nieuwe collega’s

“Bij ons is er altijd plek voor leergierige, nieuwsgierige data enthousiastelingen.” Annelijn zou een nieuwe Creator flexibiliteit willen meegeven. “Durf vragen te stellen en accepteer dat je niet alles alleen kan. Je hoeft niet altijd alles alleen te doen en op te lossen. Al mijn collega’s helpen graag en staan altijd voor je klaar.”

Is werken bij de leukste digitale agency van Nederland misschien iets voor jou? Bekijk vacatures

Over de schrijver

Creates
Contact