Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

give non-food retailers control over their economy

Customer Case

INretail geeft retailers financiele controle data in b2b klantportaal

INretail is er voor iedereen die een (web)winkel heeft in Retail non-food. Al 100 jaar helpt INretail ondernemers vooruit. Samen met 13.000 winkels knokt INretail voor een sterke winkeleconomie. INretail kent de markt door en door en geen vraag is te gek, zo maakt INretail ondernemen makkelijk.

DE UITDAGING

Hoe geven we non-food retailers inzicht en controle over hun winkeleconomie? De brancheorganisatie wil digitaal en veilig door middel van interactieve rapportages klantinformatie van haar leden delen met haar leden.

Voor de oplossing waren de volgende criteria van belang:

  • Operationeel binnen 6 weken
  • Passend binnen de bestaande Microsoft architectuur
  • Voldoet aan de gestelde security eisen
  • Slim gebruikersbeheer
  • UX passend en a.d.h.v. het bestaande lookbook

ONZE AANPAK

Centraal delen van data via het online kanaal op een veilige en schaalbare manier. In een agile aanpak en op basis van het open source platform Umbraco is in vier weken tijd een schaalbare mijnomgeving ingericht en gekoppeld met data en gebruikers van INretail in Azure.

HET RESULTAAT

Belangrijke inzichten zijn tijdig bij de winkeliers op elk moment van de dag waardoor ze terugval in omzet kunnen voorkomen. INretail klanten zien op hun persoonlijke mijn omgeving wat de marktontwikkelingen in hun regio zijn en de effecten hiervan op hun business. Hierdoor kunnen ze elk moment op de dag bepalen of en op welke gebieden ze moeten bijsturen.