Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Niels
10-10-2023 - 3 min

Creator Niels aan het woord

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is Senior Data Engineer, Niels Laan aan het woord.

Niels startte in 2017 bij Caesar Experts, en begon in 2019 bij de start van Creates. "Ik had nooit het idee om de detachering in te gaan, omdat ik er een bepaald beeld bij had wat mij niet aantrok. Ik zocht een plek waar ik mijn passie kon volgen en waar de mens centraal stond. Bij Creates, en ook Caesar Experts toen, is dat het geval. Het bevalt me hier heel erg. Er is een warme en open cultuur met korte lijntjes."

Open en eerlijk communiceren

“Een Creator is iemand die creatieve oplossingen bedenkt voor digitale problemen. Het is iemand die verantwoordelijkheid neemt voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen die de klant ondersteunen in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Mijn collega’s zijn experts in hun vakgebied en hebben een passie voor het creëren van nieuwe en innovatieve oplossingen.”

Volgens Niels zit zijn kracht in het oprecht meedenken met zijn klanten en om transparant te communiceren. "Open en eerlijke communicatie is de sleutel. Het gaat er niet alleen om wat je doet, maar ook hoe je het doet." Zijn technische expertise stelt hem in staat om klanten verder te helpen, maar hij benadrukt dat het team achter hem net zo belangrijk is. “We staan altijd klaar om elkaar te helpen en om van elkaar te leren."

Een dag in het leven

De meest ideale werkdag voor Niels? "Thuis beginnen, de files vermijden en dan naar de klant. ’s Avonds de dag afsluiten met de teamavond bij Creates. Samen eten, kennis delen en gewoon even bijpraten."

"Natuurlijk zijn er dagen dat dingen niet gaan zoals gepland, zoals onverwachte problemen of technische uitdagingen. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat en hoe je als team samenwerkt om oplossingen te vinden."

Ben je benieuwd hoe zijn gemiddelde werkdag eruit ziet? Dat lees je in dit blog.

Rugzak met vakkennis

Niels vertelt over het opzetten van het DevOps Release proces bij de MediaMarkt. "Het was een uitdaging, maar de dankbaarheid die ik ervoor terugkreeg was onbetaalbaar. We zette het project vanuit niets op en richtte het in. We merkten dat ze daar erg blij mee waren en er ook op zaten te wachten."

Door te leren hoe je zo’n project technisch opzet, leer je ook verschillende manieren om dit te doen. “Die vakkennis neem je weer mee naar andere klanten. Je vult als het ware je rugzak met ervaring, die je weer kunt inzetten bij een volgende opdracht. Dat vind ik nu ook het leuke aan de detachering: je ziet veel verschillende branches en domeinen, maar ook veel verschillende technische oplossingen. Het stimuleert je om outside the box te denken en om nieuwe technieken te proberen.”

Aan onze tafel is altijd plek voor nieuwe collega’s

"Bij Creates is er altijd ruimte voor gepassioneerde mensen. Of je nu een ervaren senior bent of een enthousiaste junior, als je een passie hebt voor data ben je welkom. We zoeken mensen die niet alleen technisch bekwaam zijn, maar die ook een teamspeler zijn en die begrijpen dat succes een teamprestatie is."

"Technische ondersteuning, begeleiding, of gewoon een luisterend oor. Ik ben er om mijn collega's te ondersteunen en te helpen groeien. Of het nu gaat om een technische uitdaging of een stukje begeleiding bij klanten: ik sta klaar om te helpen."

Over de schrijver

Niels

Niels creates solid Business Intelligence solutions.

LinkedIn

Andere Creators aan het woord