Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Creates
9-7-2024 - 2 min

Website live voor herdenking Holocaust

Trots zijn we dat we door het realiseren van de website www.leeroverdeholocaust.nl samen met Garansys bijdragen aan het herdenken van de Holocaust. Deze website helpt docenten bij de voorbereiding van lessen en benadrukt het belang van herdenken van de Holocaust. Zodat elke leerling in Nederland les krijgt over de Holocaust. Dat is een van de speerpunten in het Nationaal Plan Versterking Holocausteducatie.

Uit recent onderzoek van de Anne Frank Stichting bleek dat 14% van de docenten in het voortgezet onderwijs het afgelopen jaar is geconfronteerd met ontkenning of bagatellisering van de Holocaust. 42% van hen was getuige van antisemitische incidenten in de klas. Daarom slaan de NCAB, Gemeente Amsterdam en tal van betrokken organisaties de handen ineen.

𝗘𝗱𝗱𝗼 𝗩𝗲𝗿𝗱𝗼𝗻𝗲𝗿 (𝗡𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗮𝗹 𝗖𝗼𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗔𝗻𝘁𝗶𝘀𝗲𝗺𝗶𝘁𝗶𝘀𝗺𝗲𝗯𝗲𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗱𝗶𝗻𝗴, 𝗡𝗖𝗔𝗕): “𝘏𝘰𝘭𝘰𝘤𝘢𝘶𝘴𝘵𝘦𝘥𝘶𝘤𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘤𝘳𝘶𝘤𝘪𝘢𝘢𝘭 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘥𝘦𝘦𝘭 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘫𝘥 𝘵𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘢𝘯𝘵𝘪𝘴𝘦𝘮𝘪𝘵𝘪𝘴𝘮𝘦, 𝘥𝘪𝘴𝘤𝘳𝘪𝘮𝘪𝘯𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘦𝘯 𝘶𝘪𝘵𝘴𝘭𝘶𝘪𝘵𝘪𝘯𝘨. 𝘋𝘦𝘻𝘦 𝘥𝘰𝘯𝘬𝘦𝘳𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘥𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘨𝘦𝘴𝘤𝘩𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯𝘪𝘴 𝘮𝘢𝘨 𝘢𝘢𝘯 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘯𝘬𝘦𝘭𝘦 𝘭𝘦𝘦𝘳𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘣𝘪𝘫𝘨𝘢𝘢𝘯. 𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘷𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨 𝘵𝘦 𝘣𝘦𝘻𝘪𝘦𝘯 𝘩𝘰𝘦 𝘸𝘦 𝘩𝘶𝘭𝘱 𝘢𝘢𝘯 𝘥𝘰𝘤𝘦𝘯𝘵𝘦𝘯, 𝘥𝘪𝘦 𝘥𝘢𝘵 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯, 𝘻𝘰 𝘭𝘢𝘢𝘨𝘥𝘳𝘦𝘮𝘱𝘦𝘭𝘪𝘨 𝘮𝘰𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘦𝘳𝘦𝘯. 𝘐𝘬 𝘣𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘪𝘫 𝘥𝘢𝘵 𝘈𝘮𝘴𝘵𝘦𝘳𝘥𝘢𝘮 𝘢𝘭𝘴 𝘦𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦 𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘩𝘪𝘦𝘳𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘵𝘳𝘦𝘬𝘬𝘦𝘳𝘴𝘳𝘰𝘭 𝘯𝘦𝘦𝘮𝘵 𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘭 𝘦𝘭𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘪𝘯 𝘨𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦𝘬 𝘨𝘢𝘢𝘯, 𝘰𝘮 𝘰𝘰𝘬 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘭𝘰𝘬𝘢𝘭𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘦 𝘣𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯.”

𝗪𝗲𝘁𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗿 𝗠𝗼𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻 (𝗚𝗲𝗺𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗔𝗺𝘀𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗺): “𝘞𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘸𝘦𝘨𝘬𝘪𝘫𝘬𝘦𝘯 𝘢𝘭𝘴 𝘥𝘦 𝘨𝘳𝘶𝘸𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘧𝘦𝘪𝘵𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘏𝘰𝘭𝘰𝘤𝘢𝘶𝘴𝘵 𝘣𝘪𝘫 𝘻𝘰𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘷𝘰𝘭𝘥𝘰𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘣𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥 𝘻𝘪𝘫𝘯. 𝘋𝘦 𝘴𝘤𝘩𝘰𝘭𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘣𝘪𝘫 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘩𝘦𝘭𝘱𝘦𝘯. 𝘋𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘸𝘪𝘭 𝘥𝘦 𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘤𝘩𝘰𝘭𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘰𝘥𝘻𝘢𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘣𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨 𝘪𝘴 𝘰𝘮 𝘥𝘪𝘵 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘸𝘦𝘳𝘱 𝘣𝘦𝘴𝘱𝘳𝘦𝘦𝘬𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘵𝘦 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘬𝘭𝘢𝘴.”Bekijk de website hier: www.leeroverdeholocaust.nl

Zoek jij ook een digitaal partner?

Leer ons beter kennen...

Digitaal partner

Over de schrijver

Creates
Contact