Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Creates
20-1-2023 - 3 min

Stagiair aan het woord - Lorcan

Marketingstagiair Lorcan startte in september aan zijn meewerkstage bij Creates. Al bij de eerste kennismaking voelde het voor Lorcan meteen goed. “Er was geen voelbare hiërarchie, wat mij erg aansprak. Er is een oprechte interesse in elkaars leven buiten werk. Dat merk je ook aan de omgang, iedereen is heel relaxed met elkaar en een overleg begint vaak met ‘small talk’”.

Work hard, play hard

“Een Creator kan goed samenwerken en vindt het ook leuk om dat te doen. Wel heb je een bepaalde zelfstandigheid om complexe taken op te pakken en uit te voeren. Daarnaast houdt diegene van gezelligheid: we hebben een hoop leuke evenementen. We werken hard, maar genieten daarnaast ook van leuke activiteiten. Work hard, play hard!”

“Ik heb ervaring met contentcreatie. Dat matchte goed met Creates, aangezien ze graag iemand aan boord wilde die daar ervaring mee had. Ondanks dat ik er al ervaring mee heb, krijg ik voldoende ruimte om mij hierop nog verder te ontwikkelen. Ook is het leuk om te zien hoe dit er in de praktijk aan toe gaat”.

Meer dan een stagiair

Creates heeft een hele goede vibe volgens Lorcan. “Dat heeft me ook heel erg aangetrokken in Creates. Het heeft een sterke familiecultuur. Daarnaast voelt het niet alsof ik ‘alleen maar’ stage loop, ik hoor er echt bij! Op mijn eerste dag vond ik het heel mooi dat CEO Hans van der Kooij naar mij toe kwam, omdat ik ook uit Rotterdam kom. Dat schept een band ;-)”.

Positieve feedback

Wanneer hij bezig is geweest met contentcreatie en daarop positieve feedback krijgt, geeft dat een boost. “Op LinkedIn zie ik mijn naam bij de posts staan en dat maakt mij wel trots. Ik kreeg ook veel complimenten over de WK-inhaker die ik had bedacht voor Creates. Dat vond ik echt tof”. Lorcan werkt vaak met programma’s zoals Canva en Google Analytics, maar voor zijn to do lijst gebruikt hij nog heel oldskool een kladblok. “Dat werkt het beste voor mij, zo kan ik afvinken wat ik allemaal heb gedaan”.

Wereld van verschil

Na een tijdje meegedraaid te hebben bij Creates merkte hij dat school en kantoor toch heel verschillend is. “Op kantoor gaat alles veel sneller, het was echt even wennen. Ik heb geleerd om op tijd aan de bel te trekken wanneer iets niet helemaal duidelijk is. Daarnaast werk ik nu beter in een projectteam, door samen de taken te verdelen en deadlines te stellen én leer ik beter na te denken over wat en waarom je bepaalde dingen doet”.

Over de schrijver

Creates
Contact