Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Ruud
3-8-2022 - 5 min

Creator Ruud aan het woord

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is Sitecore Developer Ruud de Kruif aan het woord.

SOCIAAL EN OPLOSSINGSGERICHT

Als Sitecore Developer houdt Ruud zich bezig met het inrichten van Sitecore omgevingen voor klanten en het neerzetten van een goed beheersbaar systeem. Hij is steeds meer bezig met infrastructuur, veiligheid en de connecties tussen verschillende apps in Azure. Om dat zo goed mogelijk in te richten voor de klant, dát is zijn uitdaging bij Creates.

“Creates biedt de mogelijkheid om veel te leren en snel door te groeien”

“Ik had geen relevante IT-vooropleiding maar wilde wel het vak in. Ik heb mij laten omscholen en was op zoek naar een organisatie met senior developers waar ik veel van kon leren. Ik ben hier met die basis binnengekomen en mij sindsdien hier verder ontwikkeld”.

“Een Creator is in mijn ogen een sociaal iemand met een goede technische basis die bereid is om collega’s te helpen en met de klant wil meedenken. Iemand die waar mogelijk extra met de klant wil sparren om tot oplossingen te komen. Het sociale aspect – de gezelligheid, de borrels en de potjes FIFA - en de mogelijkheid om veel te leren is de reden dat ik destijds voor Creates heb gekozen en dat ik er nog steeds ben”.

DE SCHAKEL TUSSEN DE DEVELOPERS EN DE KLANT

“Een project waar ik erg trots op ben is het bouwen van een website voor de HU, waar ik zelf ook ooit op school heb gezeten. Ik heb samen met mede-Creator Frank de gehele back-end van de website van hu.nl gebouwd. Dat project liep heel soepel, we zaten helemaal op één lijn met elkaar. Ik vind het gaaf dat de HU daar nu nog steeds mee werkt”.

“Ik word blij van een dag als ik veel user stories heb kunnen afkrijgen of als ik complexe vraagstukken heb opgelost waar de klant blij mee is. De beste oplossing hoeft niet altijd de snelste te zijn”. Ruud werkt onder andere met Azure, C#, Sitecore en SQL en hij is de schakel tussen het development team en de business. “Het meest waardevolle dat ik de afgelopen vijf jaar heb geleerd zijn de technische aspecten, maar ook het leren luisteren en handelen naar de belangen van klanten en het aanvoelen van de dynamiek in organisaties”. Dit doet hij door in gesprek te gaan met de klanten tijdens de refinements en goed te luisteren waar ze gelukkig van worden en waar niet. De wensen van de klant vertaalt hij dan weer door naar de andere developers. Zo draagt hij bij aan de beste oplossing voor onze klanten.

AAN ONZE TAFEL IS ALTIJD PLEK VOOR NIEUWE COLLEGA’s

Bij Creates is er volgens Ruud altijd plek voor gezellige open-minded mensen die graag samen willen werken en anderen iets wil uitleggen. Voor mensen die elkaar naar een hoger niveau willen helpen, is aan onze tafel altijd plek.

Over de schrijver

Ruud

Ruud creates solutions based on customers needs. Zijn passie voor technologie zet hij om in passende oplossingen voor de klant.

LinkedIn