Overslaan en naar de inhoud gaan

đź“… Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Daphne
30-11-2021 - 1 min

Stagiair aan het woord - Daphne

Marketing stagiaire Daphne is geen onbekend gezicht bij Creates, een jaar eerder liep ze al 30 uur stage. Daphne studeert Communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Hoewel ze niet verwachtte dat de marketingstage goed zou aansluiten bij haar opleiding, werd ze blij verrast. “Van Google Analytics en Ads kende ik de basis al vanuit de opleiding, nu leer ik ook dingen over bijvoorbeeld LinkedIn Advertising en nieuwsbrieven maken. De stage sluit dus goed aan bij de opleiding”.

“Ik had altijd een bepaald stereotype beeld bij IT, dat is helemaal weggegaan toen ik bij Creates stage ging lopen”.

Daphne is enthousiast en denkt graag in oplossingen. “Omdat Creates nog groeit op het gebied van marketing en communicatie is er veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Ik ben trots dat ik daaraan heb bijgedragen. We zijn bezig geweest met een toekomstvisie voor marketing”.

“Bij Creates voel ik me thuis, de fijne mensen om mee samen te werken geven een warm gevoel. Iedereen is toegankelijk om in gesprek te gaan en staan open voor nieuwe ideeën, zolang je eigen initiatief neemt”.

De afgelopen periode is Daphne vooral bezig geweest met de nieuwe nieuwsbrief van Creates, LinkedIn advertentie campagnes en social media content. “Je ziet dat de nieuwsbrief en de LinkedIn campagnes impact hebben door het bereik wat steeds groter wordt. De nieuwsbrief wordt steeds vaker gelezen en de LinkedIn bedrijfspagina van Creates krijgt steeds meer volgers. Dat vind ik tof om te zien, dat wat je doet ook echt resultaat oplevert”.

Daphne vindt haar stage erg leerzaam, hier leert ze het bedrijfsleven wat beter kennen. “Ik heb geleerd om binnen een huisstijl te werken en om feedback niet te zien als kritiek op jouw gemaakte werk. De feedback interpreteer ik nu op een positieve manier; het maakt mij alleen maar beter als communicatieprofessional. Collega’s Iris en Bjorn leerden mij werken met Indesign, daardoor kan ik nu whitepapers ontwerpen. Isabelle leerde mij campagnes te maken met LinkedIn Advertising, waardoor ik nu doelgerichte advertenties kan inzetten. Daarnaast geeft Creates mij ook de ruimte om aan mijn schoolopdrachten te werken, wat ik heel fijn vindt. Ze zijn erg flexibel”.

Over de schrijver

Daphne

Daphne creates newsletters and LinkedIn campaigns to increase customer reach.

LinkedIn