Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Iris
19-7-2021 - 2 min

Creators aan het woord - Iris

In deze rubriek krijgen Creators de kans om hun werkzaamheden toe te lichten en te vertellen over het werken bij Creates. Vandaag is UX Designer Iris Heemskerk aan het woord.

Customer experience team

“Een Creator is in mijn ogen iemand die, samen met het team, streeft naar de beste oplossing voor de klant. Die de meest optimale ervaring wil bieden zowel voor de klant, als voor de klant van de klant: de eindgebruiker. Er was direct een wederzijdse klik toen ik kwam solliciteren, de informele sfeer sprak me erg aan. Creates had het vertrouwen in mij om het design stuk te trekken binnen het customer experience team.”

“In ons team werken we met verschillende disciplines aan die optimale gebruikerservaring: van developer tot aan designer. In ons UX overleg challengen we elkaar op de oplossingen die we bieden aan onze klanten.”

"Want een goede gebruikerservaring, die creëer je samen!"

AFWISSELING IN HET WERK

“Ik was op zoek naar een baan waarin ik aan verschillende projecten kon werken. Het werk blijft afwisselend, zo denk ik bijvoorbeeld ‘s ochtends samen met het team na over een vraagstuk van de klant en ’s middags werk ik de bedachte oplossing visueel uit. Zo zorg ik voor een ‘praatplaat’ en weten we zeker dat iedereen het over hetzelfde heeft. Vervolgens maak ik er een clickable prototype van die we valideren bij de eindgebruiker.

Laatst heb ik in een webinar over de verschillende type gebruikersonderzoeken verteld. Een voorbeeld hiervan is user testing, een kwalitatief onderzoek waarbij je de eindgebruiker een opdracht geeft om iets te doen in het prototype. Doordat je de gebruiker observeert en vragen stelt krijg je input voor het optimaliseren van de gebruikerservaring.”

"De combinatie van design en gebruikersonderzoek is wat mijn werk zo leuk maakt!"

ENERGIE

“Waar ik de meeste energie uit haal is zorgen dat wat wij ontwikkelen ook echt bruikbaar is voor eindgebruikers. Dat betekent soms dat we niet exact maken wat de klant ons vraagt, omdat het niet de beste oplossing is voor hún klanten. Het is belangrijk om continu scherp te blijven en te challengen vanuit het punt van de eindgebruiker.”

AAN ONZE TAFEL IS ALTIJD PLEK VOOR NIEUWE COLLEGA’S

Bij Creates is er volgens Iris altijd plek voor enthousiaste en open mensen. Zij zegt: “Creatievelingen met een vlotte babbel die samen aan de ultieme customer experience willen werken.”. 

Is werken bij het leukste digitale agency van Nederland misschien iets voor jou?

Bekijk alle vacatures

Over de schrijver

Iris

Iris creates beautiful and easy to use digital user experience designs that increase adoption of technology.