Overslaan en naar de inhoud gaan

📅 Schrijf je in voor de Masterclass Power BI report design op 30 oktober

Creates
8-10-2020 - 45 min

Het delen van Power BI rapportages buiten je organisatie

Steeds meer organisaties krijgen te maken met het delen van data. Of het nu gaat om klanten, leveranciers, partners of medewerkers, allemaal hebben ze een bepaald belang bij de data van jouw organisatie. Om deze data te visualiseren in krachtige rapportages wordt steeds vaker Microsoft Power BI ingezet. Microsoft Power BI is onderdeel van de Office 365 suite en daarmee voor gebruikers van Outlook, Word en Excel een logische vervolgstap als het gaat om het maken van rapportages. Daarnaast biedt Power BI diverse manieren aan om gemaakte rapportages, visualisaties en datasets te kunnen delen, maar welke manier past het beste op welke situatie? En hoe deel je als organisatie het best deze data met de verschillende belanghebbenden?

In dit webinar beantwoorden Bob Woets en Daan Bunte de vraag: “Hoe deel ik Power BI content buiten mijn organisatie?”. Zij nemen je mee in de mogelijkheden van het delen van Power BI content met de verschillende doelgroepen waar een organisatie mee te maken heeft. Ze zoomen daarbij specifiek in op het delen van jouw data met doelgroepen buiten je organisatie, zoals leveranciers of partners. Hiervoor bestaan diverse oplossingen, waaronder Power BI Embedded, waarmee Power BI content aangeboden kan worden in softwareapplicaties en portalen. 

Zij vertellen je hoe je jouw data kan delen, over de veiligheid van het delen van deze data in Power BI Embedded, geven tips rondom de implementatie van Power BI Embedded en vertellen over de licentiestructuur. Daarnaast behandelen zij vragen van deelnemers over bijvoorbeeld de portalen waar Power BI Embedded aan gekoppeld kan worden en waar je nu moet beginnen als organisatie om je eigen rapportages buiten je organisatie te kunnen delen. Als laatste geven zij een voorbeeld van het gebruik van Power BI Embedded in een portaal. Zo hebben ze data uit de kantine van ons kantoor in Utrecht gevisualiseerd in een Power BI rapport en vervolgens via een Creates portaal aangeboden aan de leveranciers van producten. Leveranciers van brood en zuivel kunnen vervolgens zelf analyseren welke producten in welke mate en wanneer worden afgezet zonder dat zij de data van andere leveranciers kunnen inzien.

Kortom dit webinar is een must see voor iedere organisatie die haar data op eenvoudige wijze inzichtelijk wil maken voor diverse doelgroepen buiten de organisatie en graag wil weten waar zij moeten beginnen!

Neem contact met mij op

Over de schrijver

Creates
Contact

RELEVANTE ARTIKELEN