Overslaan en naar de inhoud gaan

šŸ“… Schrijf je in voor de Masterclass report design in Power BI

Online event hub voor de Power BI Community

Stichting Power BI Gebruikersgroep (PBIG) heeft als doelstelling om een community te bouwen waarin mensen elkaar helpen, leren en inspireren op het gebied van Power BI en dat alles op een laagdrempelige manier. Het organiseren van avondsessies en de Power BI Gebruikersdagen maken dit mogelijk. Om de PBIG nog beter te positioneren als online event hub is Creates gevraagd om hulp.

De uitdaging

Power BI Gebruikersgroep (PBIG) is een toonaangevende community voor Power BI-enthousiastelingen in Nederland. Ze streefden ernaar de ultieme online event hub te creƫren voor iedereen die gepassioneerd is over deze krachtige data visualisatietool van Microsoft. De huidige website voldeed qua UX en Design niet meer aan moderne standaarden en converteerde niet optimaal.

Onze visie & oplossing

We deelden hun visie om een gebruiksvriendelijke, visueel aantrekkelijke en functierijke website te bouwen die als hƩt centrale punt zou fungeren voor alle Power BI-gerelateerde content, evenementen en discussies in Nederland. Daarom hebben we gekozen voor het opensource enterprise content management systeem in een SaaS variant. Dit hebben we aangevuld met UX best practices en een design op maat.

De aanpak

In nauwe samenwerking met het PBIG-team analyseerden we hun vereisten en stelden we een gedetailleerd plan van aanpak op. We bouwden de website met de nieuwste technologieƫn en best practices voor web development, waarbij we veel aandacht besteedden aan gebruiksvriendelijkheid, responsive design en zoekmachine-optimalisatie.

Het resultaat

De nieuwe PBIG-website is een waar meesterwerk geworden - een levendige online event hub waar Power BI-enthousiastelingen samenkomen om kennis te delen, evenementen bij te wonen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van data visualisatie te volgen. De site is intuĆÆtief te navigeren, visueel aansprekend en boordevol functionaliteiten zoals een slimme in-page navigatie, event-indelingmodule, evenementenkalender en inschrijfmodule.