Inzichten voor de diverse data gebruikers

Smart Data Platform in je organisatie

Een smart data platform is schaalbaar en maakt het sterk groeiend volume aan data beschikbaar en bruikbaar voor ieder type dataconsument binnen de organisatie. Data als strategische pijler van de organisatie, met als doel om een versnelling te maken in data gedreven werken. Een smart data platform draagt bij aan het slim inzetten van data voor medewerkers, klanten, systemen en andere stakeholders. Het is de basis voor inzichten en analyses van gestructureerde en ongestructureerde data.

"Doordat de informatie nu automatisch wordt verzameld, scheelt mij dit wekelijks echt zeeën van tijd en is de foutkans nagenoeg tot nul gereduceerd."

Vincent Pakvis - MediaMarkt

Ons aanbod in smart data platform

 1. Strategie & architectuur

  Om tot een bij de organisatie passend data platform te komen bepalen we de strategie. Het inventariseren van de informatiebehoeften en het bepalen van de strategisch rol van het toekomstige data platform zijn belangrijk. Ze zijn nodig om tot de gewenste architectuur van een schaalbaar data platform te komen. Samen bepalen we de roadmap door groot te denken en klein te starten.

 2. Data engineering

  Data engineers zijn specialisten op het gebied van data verzamelen en organiseren. Ze stellen mens en systeem in staat data te consumeren in ieder gewenst formaat, op het juiste moment en in de juiste vorm. Dankzij hun passie voor data, hun technische competenties en hun oog voor mensen realiseren ze krachtige data platformen. Dat doen ze onder andere met Azure Synapse Analytics, Azure Databricks en Microsoft Power BI. Our data engineers empower people to make data driven descisions.

 3. Data management

  Een smart data platform is gebaat bij kwalitatieve data. Data dient volledig, actueel en correct te zijn. Al deze onderwerpen samen noemen we data management en is één van de grootste uitdagingen voor veel organisaties. Data management omvat ook het inzichtelijk maken van beschikbare data en informatieproducten in de vorm van een datacatalogus.

 4. Data governance

  Veiligheid en eigenaarschap zijn belangrijk aspecten van een data platform. Hoe wordt de datakwaliteit geborgd, wie is eigenaar van welke datasets en business rules en wie heeft toegang tot welke data. Onder data governance kan ook gedacht worden aan werkafspraken op het gebied van self service BI en beheer van dashboards en rapportages.

Pexels Aleksandar Pasaric 325185
Whitepaper

Jouw data platform naar de cloud

Download nu onze whitepaper en leer in vier weken tijd hoe je tot een passend data platform in de cloud komt.

Download de whitepaper

Hoe kunnen we helpen met je Smart Data Platform?

Neem contact met mij op

Gerelateerde artikelen